Obavijesti

Sport

Komentari 81

Nikoličius: Došao sam da mi se Marić ispriča. Nije to napravio

Nikoličius: Došao sam da mi se Marić ispriča. Nije to napravio

Neke igrače pratim od prvog dana dolaska u Hajduk, a sada je i novi trener tu. Nema ih puno slobodnih. Većina ima odštetu i treba dobro pregovarati s klubovima kako bi možda pustili igrača, kaže Litavac

VIDEO

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić održao je prezentaciju u Medulinu na zajedničkoj pripremi u sklopu nastavka HNL-a. Neke njegove riječi pobudile su strasti u Hajduku, koji je nakon Marićeva izlaganja objavio jedan njegov citat na službenoj Facebook stranici uz hashtag "prgavafamilija".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Predstavljanje Ivana Leke u Hajduku 02:55

Situaciju je pred novinarima komentirao i sportski direktor Splićana Mindaugas Nikoličius, koji je u Medulinu bio kao predstavnik Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stalno radimo na pojačanjima, to je jedan od procesa koji nikada ne staje. Neke igrače pratim od prvog dana dolaska u Hajduk, a sada je i novi trener tu. Trebamo vidjeti kakve su njegove želje i kakav sustav želi igrati. Tome se treba prilagoditi, vidjeti koje je najbolje rješenje. Zimski rok je specifičan, nema puno slobodnih igrača. Većina ima odštetu i treba dobro pregovarati s klubovima kako bi možda pustili igrača za postotak od prodaje - rekao je Nikoličius.

Bruno Marić: Oprostite za svaku pogrešku, mi smo za poštenje
Bruno Marić: Oprostite za svaku pogrešku, mi smo za poštenje

U Hrvatskoj prijelazni rok počinje nešto kasnije, ali isto tako kasnije i završava, 15. veljače.

- U velikim zemljama prijelazni rok završava krajem siječnja. Imamo dva tjedna u kojima možemo reagirati i dovesti neke igrače, želimo ih dovesti čim prije. S trenerom pričamo svaki dan, od jutra do večeri, o pojačanjima. Za optimalan sustav nedostaju nam neke pozicije i moramo tome pristupiti jako oprezno. Nemamo puno prostora za pogrešku. Igrač koji dođe mora se dobro uklopiti u kolektiv i imati karakteristike koje su bitne za ovaj Hajduk: mentalitet, karakter i brzinu. Nije lako to realizirati s ovom situacijom, no uspjet ćemo u tome.

Koliko bi igrača trebalo doći u Hajduk?

- Vidjet ćemo, jedan, dva, tri ili četiri. Imamo plan kako bi momčad trebala izgledati na ljeto. Želimo Hajduk u europskim utakmicama i već je sada bitno dovesti igrače kako bi bili spremni za Europu na ljeto. Cilj je igrati grupe europskog natjecanja i imamo osam mjeseci za pripremu kako to izboriti. To je jako bitan faktor. Oni igrači koji dođu na ljeto, su jedna, dvije ili tri pozicije i ne treba ih biti previše. Imamo jako dobru momčad i puno kvalitete unutra.

Bili ste u Medulinu na prezentaciji Brune Marića.

- Bio sam tamo i očekivao sam od Brune Marića da mi se ispriča zbog situacije nakon utakmice u Koprivnici s našim ranijim trenerom Mislavom Karoglanom, ali to nije napravio. Rekao je da očekuje od svih aktera u HNL-u da se neće oglašavati idućih mjesec i pol dana. Mi sigurno nećemo šutjeti ako bude bilo potrebno da nas se čuje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem