Sport

Komentari 0

Nikolina Babić postala nova dopredsjednica Tennis Europe

Nikolina Babić postala nova  dopredsjednica Tennis Europe

Ovo je jedan izuzetno veliki trenutak za Hrvatski teniski savez i mene osobno, rekla je Babić koja je ovim imenovanjem postala prva Hrvatica na ovako visokoj poziciji

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić izabrana je za novu dopredsjednicu organizacije Tennis Europe.

Ovim imenovanjem Babić je postala i prva Hrvatica na ovoj visokoj poziciji.

Svečani doček hrvatskih zlatnih i srebrenih tenisača iz Tokija

- Ovo je jedan izuzetno veliki trenutak za Hrvatski teniski savez i mene osobno jer po prvi put u povijesti imamo ovako bitnu poziciju u organizaciji Tennis Europe, a to je dopredsjedničko mjesto i ured s velikim federacijama Njemačkom i Italijom - kazala je Nikolina Babić koja je proteklog rujna po drugi put izabrana i za članicu Upravnog odbora organizacije Tennis Europe.

- Cilj je ujediniti Europu kako bi što bolje mogli zastupati interese federacija prema ITF-u ali i razvoj strategije juniorskog programa mladih igrača. Znamo da 60 posto igrača dolazi iz Europe pa samim time Tennis Europe mora imati puno značajniju ulogu u kreiranju svih strategija i politika tenisa u svijetu- dodala je.

Zagreb: Konferencija za novinare Hrvatskog teniskog saveza

U organizaciji Tennis Europe, hrvatska potpredsjednica zalagat će se za popularizaciju tenisa koji će tenis učiniti pristupačnijim svima, što nas može dovesti do još sjajnih igrača u budućnosti.

Svjetska kampanja s teniskim legendama i najboljim ATP i WTA igračima bit će izvrsna promocija naših tenisača koji će uz druge nacije biti uključeni u promociju na globalnoj razini kroz Tennis Europe. Tu su i potrebna veća financijska ulaganja u trenerske programe, obrazovanje i status koja mogu pomoći trenerima u radu i donijeti više rezultata s igračima u budućnosti.

U svom mandatu isticat će jačanje suradnje nacionalnih saveza i Tennis Europe koja je vrlo važna za zajednički rast ovog sporta.

Najčitaniji članci