Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Nisam siguran je li bio penal za Hajduk, a suđenje u Osijeku je trebalo biti puno bolje...'

'Nisam siguran je li bio penal za Hajduk, a suđenje u Osijeku je trebalo biti puno bolje...'

Siguran sam da tu nije bilo kontakta. Zelenika se uvukao u sebe i Diamantakos ga je išao preskakati i odlučio pasti, dodao je stručni komentator Igor Cvitanović...

VIDEO

Iako smo tijekom vikenda imali samo tri utakmice u HNL-u, i ovaj put je HRT-ov ekspert za suđenje Mario Strahonja imao jako puno posla. 

Pokretanje videa...

Potop na Poljudu 00:22

Hajduk je pobijedio Varaždin 2-0, a susret je odlučio crveni penal i jedanaesterac koje je dosudio sudac Fran Jović.

Adam Gyurcso je u 15. minuti išao u potpunosti sam prema golmanu Oliveru Zeleniki, a onda ga je Pellumbi srušio na rubu šesnaesterca i spriječio ga da dođe do prilike za gol. No, stoper Varaždina je i sam bio svjestan što ga čeka nakon toga. Jović mu je pokazao izravan crveni karton.

Hajduk i Varaždin sastali se na Poljudu u 6. kolu 1. HNL

- Sučeva odluka je bila ispravna. Radi se o izglednoj prilici za postizanje pogotka - rekao je Strahonja u emisiji Stadion.

No druga situacija je za Strahonju upitna. Hajduk je početkom drugog poluvremena zabio za konačnih 2-0 iz penala, a prethodio je duel Zelenike i Diamantakosa. Grk je išao prema golu, pokušao proći bivšeg hrvatskog reprezentativca pa pao preko njega.

- Sudac je vrlo uvjerljivo dosudio penal. On je vidio kontakt između igrača i golmana. Ne možemo uvjeriti je li bilo kontakta i je li to penal. Obzirom da su VAR suci imali šest kamera i da sucu nisu dali drugu priliku, očito su bili uvjereni da je penal - rekao je Strahonja koji nije jasno odredio je li to prekršaj za penal ili ne.

Hajduk i Varaždin sastali se na Poljudu u 6. kolu 1. HNL

Stručni komentator Igor Cvitanović je bio pak drugačijeg mišljenja. On misli da tu nema ni govora o dodiru između napadača i golmana.

- Siguran sam da tu nije bilo kontakta. Zelenika se uvukao u sebe i Diamantakos ga je išao preskakati i odlučio pasti. Ovdje nije bilo kontakta, ali nijedan sudac ovo neće oprostiti vrataru.

Osijek je u napetoj utakmici pobijedio Goricu 2-1, no glavni sudac Marin Vidulin i njegovi pomoćnici nisu baš briljirali. Iz Gorice su se pobunili na suđenje i tretman koji imaju u HNL-u, a sudačke pogreške potvrdio je i Strahonja.

U 6. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Gorica

- Suđenje je trebalo biti bolje. Sudac prve lige mora bolje suditi ovakvu utakmicu. Iako dajem ruku u vatru da namjere nije bilo - rekao je on.

Prva pogreška bila je krajem prvog poluvremena kada je Ramon Mierez pucao prema golu, a Albanac Albi Doka spriječio rukom da zabije. Vidulin je pokazao žuti karton i na bijelu točku. Osječani su opravdano dobili penal, no Albanac je trebao odmah dobiti crveni karton.

- Sudac nije vidio igranje rukom, ali VAR soba je pregledavala situaciju. Igranje rukom je bilo očito, ali glavni sudac nije trebao dati žuti karton, nego crveni karton jer je napadaču izbijena lopta s glave.

U 91. minuti Ante Majstorović je na rubu svog šesnaesterca udario laktom igrača Gorice, no Vidulin nije pokazao ništa.

- Ovo je toliko očigledan prekršaj koji je sudac trebao dosuditi. VAR soba je radila pregled snimke, ali samo da vidi ako je prekršaj izvan ili unutar kaznenog prostora - kazao je Strahonja.

Na kraju je Osijek u dramatičnoj završnici zabio preko Grgića u 97. minuti i došao do pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi