Obavijesti

Sport

Komentari 69

'Nisam znao da nismo slavili u Gorici, tu smo da to mijenjamo'

'Nisam znao da nismo slavili u Gorici, tu smo da to mijenjamo'

"Dosta je razlog zašto nismo dobri, rana je faza sezone, nismo imali vremena dignuti samopouzdanje momčadi. Dobili smo Šibenik i nadam se da ćemo dobiti i sutra i nastaviti rasti kao momčad" kaže Gustafsson.

VIDEO

Mnoge bolne poraze nanijela je Gorica Hajduku u zadnjih nekoliko sezona od kad su dio prvoligaškog društva. Pogotovo su bila bolna dva izbacivanja u ranoj fazi Kupa u protekle dvije sezone, no ni prvenstveni ogledi nisu bili ništa manje bolni. Statistika otkriva kako su u zadnje tri sezone Gorica i Hajduk odigrali 14 utakmica, od čega je Hajduk slavio svega tri puta, svaki put na Poljudu i to uvjerljivo (6:0, 4:0 i 3:0), tri susreta završila su bez pobjednika, dok je osam puta slavila Gorica. Porazan je podatak kako Hajduk nikad nije slavio na gostovanju kod Gorice, stoga se svaki izlet kod Lovrića i društva, pa tako i ovaj sutrašnji, mora pripremati s puno pozornosti ali i opreza.

Pokretanje videa...

Hajduk ispao iz konferencijske lige nakon poraza 4:1 protiv Tobola 01:10

- Ovaj tjedan smo imali više vremena nego prije Šibenika, a to nam je trebalo. Koristilo nam je ovo vrijeme na dobar način da se pripremimo za Goricu, ali trebat će nam još vremena da narastemo kao momčad. I mentalno i fizički.

Je li problem vaše momčadi realizacija?
- Nogomet nije uvijek logičan. Odigrali smo dosta dobrih prvih poluvremena, protiv Šibenika smo trebali zabiti još koji gol, jer kad vodiš 1-0 onda je utakmica otvorena do kraja.

Hajduk još nije slavio u Velikoj Gorici?
- Nisam čuo za statistiku da Hajduk nikad nije slavio protiv Gorice u gostima, ali fokusiranje na taj problem neće pomoći Hajduku u budućnosti. Fokus na problem ne pomaže ni u nogometu ni u životu. Mi smo svi fokusirani na rješenje, a ne na problem, i ja želim prenijeti tu poruku. Svjestan sam da će biti teško za nas u Velikoj Gorici, ai mi smo tu da nađemo rješenje već sutra.

Jesu li svi igrači spremni za utakmicu?
- Lovre Kalinić nije spreman, on radi na rehabilitaciji od završetka utakmice sa Šibenikom. Žrtvovao se za momčad i protiv Tobola, i protiv Šibenika, on treba pauzu i vjerojatno će biti spreman za dalje, ali mora se oporaviti i trenirati. Svi znaju koliko je on dobar i važan za Hajduk, i siguran sam da će se vratiti još i jači.

Gorica je promijenila trenera, nakon poraza na otvaranju prvenstva upisali su dvije pobjede. Što možete reći o njima?
- U ovu utakmicu sigurno ulaze sa samopouzdanjem nakon dvije pobjede. Mijenjali su igru i stil, dosta su dobri u kontra napadima, pogotovo na lijevoj strani, gdje imaju dobre igrače, i mi moramo biti jako oprezni. Ali moramo brinuti i o sebi i svojoj igri, moramo biti spremni za ono što nas čeka sutra.

Momčad vam dobro izgleda u prvom dijelu, ali pada u nastavku utakmice. Je li riječ o fizici ili...?
- Dosta je razloga, rana je faza sezone, nismo imali vremena dignuti samopouzdanje momčadi. Dobili smo Šibenik i nadam se da ćemo dobiti i sutra i nastaviti rasti kao momčad.

Hoće li biti promjena u sastavu i taktici?
- Nisam još odlučio kako ćemo postaviti početnih 11. Dosta smo mijenjali, vjerojatno će tako biti i dalje, ali očekujem da igrači budu spremni za 90 minuta. Formacija u kojoj napadamo mora biti fleksibilna, to je po meni budućnost nogometa, trebaš biti raznolik u napadu da bi razbio igru protivnika.

Tko će zamijeniti Lovru na golu?
- Posavec će braniti.

Hoće li Livaja i Biuk biti u sastavu?
- Kao što sam rekao, početnih jedanaest će odlučiti sutra...

Kačaniklić, u kakvom je stanju i kad se on vraća?
- Ne mogu reći kad će se vratiti, radi na povratku, trebat će mu još vremena, vjerojatno nakon reprezentativne stanke u rujnu.

Kakva je poruka navijačima?
- Ista kao i uvijek. Učinit ćemo sve što možemo da pobijedimo. Pripremljeni smo, napravit ćemo sve za pobjedu za nas, za cijeli klub i posebno za naše navijače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 69

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana