Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Nismo mislili da će biti tako ozbiljno. Otežali su nam posao'

'Nismo mislili da će biti tako ozbiljno. Otežali su nam posao'

Bili smo kompaktni od početka, sreća da sam zabio taj odbijanac i na kraju smo mirno priveli utakmicu kraju. Nismo ih podcijenili. Idemo dati sve od sebe i protiv Austrije, kazao je Roko Šimić

VIDEO

Mini 'vatreni' i dalje neumoljivo gaze u kvalifikacijama za Euro U-21. Fantastičan niz Hrvatska je nastavila pobjedom protiv Estonije (2-0) te tako došla do pete pobjede u petom susretu.

Pokretanje videa...

Put Vatrenih na Maltu 00:29

Estonci su u Pulu došli kao zadnja momčad naše skupine bez ijednog zabijenog gola i zbog toga su tri boda već unaprijed bila upisana. Takve utakmice su najgore. Priznao je i izbornik Igor Bišćan da je očekivao lakši susret, ali gosti su nas itekako namučili. Probili smo ih tek u 39. minuti golom Roka Šimića, a konačnih 2-0 postavio je Jurica Pršir u 62. minuti.

Ipak, bez obzira na to, rezultat je mogao biti i uvjerljiviji. Naši mladići pogodili su nekoliko puta okvir gola, a dosta toga je obranio i golman Estonije. Na koncu svega, tri boda su najbitnija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zahtjevna utakmica. Možda nismo očekivali da će biti toliko tvrdo i ozbiljno, no s druge strane sve su njihove utakmice takve. Igraju isto bez obzira na rezultat, organizirano i s čvrstim blokom, požrtvovno. Nije to bilo jednostavno probiti. Otežali su nam posao, trebali smo biti ozbiljni od prve do zadnje minute. Bilo bi ljepše uz još koji gol više, bilo je dosta stativa i prečki - kazao je izbornik Bišćan. 

Hrvatska nakon pet kola drži prvo mjesto s maksimalnih 15 bodova. Za pet dana imamo daleko teži kvalifikacijski ispit kod trećeplasirane Austrije koja ima tri boda manje uz utakmicu više. A ako i njih pobijedimo, sa šest pobjeda u šest utakmica napravili bismo ogroman posao, udaljili se od jednog od glavnih konkurenata i došli na - korak od plasmana na Europsko prvenstvo.

Susret mladih reprezentacija Hrvatske i Estonije u kvalifikacijama za Europsko prvesntvo

- Austrijanci su izgubili dvije utakmice na zahtjevnim gostovanjima (op.a. Finska i Norveška), ali su po meni i dalje naš glavni konkurent. Igraju dobro, fizički su spremni i taktički dobri. Nemaju više pravo na kiks i sigurno će biti jako motivirani da se vrate u trku - kazao je izbornik. 

Mini 'vatreni' će gostovati u Riedu, no ni tamo neće biti kompletni. 

- Ljubičić još nije u punom treningu, Šutalo se danas priključio, a sa Sučićem treba vidjeti što će biti u A reprezentaciji. Vidjet ćemo s kojim ćemo kadrom raspolagati.

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Roko Šimić glavna je naša napadačka violina, a trpa neumoljivo. Zabio je šest golova u pet utakmica i najbolji je strijelac kvalifikacija. 

- Bili smo kompaktni od početka, sreća da sam zabio taj odbijanac i na kraju smo mirno priveli utakmicu kraju. Nismo ih podcijenili. Idemo dati sve od sebe i protiv Austrije, probat ćemo pobijediti - rekao je Šimić.

Susret mladih reprezentacija Hrvatske i Estonije u kvalifikacijama za Europsko prvesntvo

Iskočio je danas i nogometaš Gorice Jurica Pršir. Zabio je sjajan gol u 62. minuti.

- Očekivali smo ih u 5-4-1, jako defenzivne, tako je i bilo. Otvorilo nam se u prvom dijelu, a imali smo još par šansi. Odigrali smo jako dobro i zasluženo pobijedili. Austrija nam je najteži suparnik, pogotovo u gostima. Kvalitetni su, ali idemo nastaviti naš niz - rekao je Pršir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu