Sport

Komentari 3

Ništa od otkaza, a ni od turnira u Hrvatskoj: Idemo u Francusku

Ništa od otkaza, a ni od turnira u Hrvatskoj: Idemo u Francusku

Jasno je, međutim, da će za onaj naš od 12. do 14. ožujka Montpellier ostati domaćin iako smo se kratko ponadali da bismo to mogli biti mi jer već su i prema Osijeku i prema Poreču krenuli pozivi

Hrvatska ide u Montpellier. Nikakva druga opcija, po zaključku sjednice IHF-a, nije ni dolazila u obzir unatoč norveškom prepuštanju organizacije kvalifikacijske skupine za Olimpijske igre u Tokiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Za taj turnir IHF i dalje traži novog domaćina, a kako su uz Norvešku u toj skupini Čile, Brazil i Južna Koreja, to će biti izazov. Jasno je, međutim, da će za onaj naš (Francuska, Portugal, Tunis) od 12. do 14. ožujka Montpellier ostati domaćin iako smo se kratko ponadali da bismo to mogli biti mi jer već su i prema Osijeku i prema Poreču krenuli pozivi. A, u najboljem slučaju koji se također nije dogodio i neće dogoditi, da se turniri ni ne održe i da reprezentacije na OI odu prema plasmanu sa zadnjeg Eura.

Ostaje pitanje što će biti s Tunižanima koji još uvijek ne mogu u Francusku, no vjerojatno će IHF potegnuti sve veze kako bi se njihovim rukometašima omogućio dolazak i boravak. Sve drugo opet ne bi bilo regularno kao što IHF smatra da bi takvo što bio novi ždrijeb.

Za onaj treći turnir u Berlinu s Njemačkom, Slovenijom, Švedskom i Alžirom također zasad nema ugroze i sada ostaje samo nada da će tako i ostati.

Naravno, nade su i u hrvatskom taboru da se sadašnje stanje neće dodatno promijeniti nagore nakon ozljeda Luke Stepančića i Marina Šipića koje su zamijenili Šime Ivić i Krešimir Kozina. Tri su tjedna do Montpelliera...

1. MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
2. IVAN PEŠIĆ – HC MESHKOV BREST
3. MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
4. IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
5. ZLATKO HORVAT – RK METALURG SKOPJE
6. MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
7. DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
8. ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
9. MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
10. ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER -BURGDORF
11. KREŠIMIR KOZINA – GOPPINGEN
12. LUKA CINDRIĆ – BARCA
13. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
14. IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVA KIELCE
15. MARKO MAMIĆ – SCDHFK LEIPZIG
16. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
17. IVAN MARTINOVIĆ – HC HANNOVER -BURGDORF
18. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
19. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
20. ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
21. MATEJ HRSTIĆ – RK PPD ZAGREB

 

Najčitaniji članci