Obavijesti

Sport

Komentari 61

Ništa od Poljske i Ukrajine pa moramo igrati s "patuljcima"

Ništa od Poljske i Ukrajine pa moramo igrati s "patuljcima"
1

PLAN NIJE UPALIO Hrvatska nogometna reprezentacija trebala je igrati s dvije reprezentacije koje će igrati na Euru u Francuskoj. Umjesto toga, igramo sa 156. i 200. reprezentacijom svijeta

VIDEO

Izrael, Mađarska, Moldavija i San Marino. To su utakmice “kockastih” prije početka Eura u Francuskoj. Samo jedan protivnik koji će igrati na Euru, samo jedna donekle ozbiljna provjera. HNS se baš i nije istaknuo u pronalaženju i biranju suparnika Anti Čačiću.

Hrvatska će 27. svibnja igrati protiv Moldavije, zatim prije odlaska na Euro na Rujevici protiv San Marina. Protivnici su, naravno, trebali biti puno jači. Trebali bismo prije utakmica s Turskom, Češkom i Španjolskom znati u kakvom smo stanju, ali u Francusku će se otići uz dvije golijade protiv nogometnih “patuljaka”, 156. i 200. reprezentacije na Fifinoj ljestvici.

Plan je bio bitno drukčiji. Bilo je planirano da Hrvatska do Eura odigra dvije utakmice s ipak puno jačim reprezentacijama. Protivnici su nam trebali biti Poljska i Ukrajina. Dvije momčadi koje će ovog ljeta igrati u Francuskoj.

Izgleda da su na kraju Poljaci i Ukrajinci odustali od utakmica s Hrvatskom, pa su Davor Šuker i društvo morali tražiti neko drugo rješenje. Inače, Šuker je imao ambiciozan plan kad se Hrvatska plasirala na Europsko prvenstvo. Htio je, možda čak i u Francuskoj tjedan dana prije prve utakmice, imati “generalku” protiv dvostrukog europskog prvaka Španjolske.

Sa Španjolcima se navodno već i postigao načelni dogovor, ali je bilo jasno kako prijateljska utakmica otpada jer smo s “furijom” u istoj skupini na Euru.

Kad je već otpala Španjolska, trebalo se potruditi da zaigramo s nekim jačim od San Marina. No čini se kako Hrvatska nije marketinški toliko atraktivna. Velike reprezentacije igraju međusobno. Tako su za Uskrs igrali Njemačka - Engleska, Italija - Španjolska, Nizozemska - Francuska.

Čačiću će utakmice protiv San Marina i Moldavije poslužiti kao jači trening, nekim igračima kao odmor nakon naporne sezone. Izbornik će ovaj vikend provesti u Njemačkoj. U subotu gleda Tina Jedvaja, igraju Schalke 04 - Leverkusen, a u nedjelju Andreja Kramarića u susretu M’gladbach - Hoffenheim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše