Sport

Komentari 1

Ništa od trilogije: Holyfield ide u ring, ali ne protiv Tysona...

Ništa od trilogije: Holyfield ide u ring, ali ne protiv Tysona...

Evander Holyfield će se u lipnju boriti protiv Irca Kevina McBridea. Da, s razlogom vam zvoni njegovo ime u glavi jer je on 2005. godine Iron Mikeu nanio posljednji poraz uoči umirovljenja

Vjerujem da je to ostvarivo, Holyfield i ja... Da. Samo još moramo riješiti jednu malu, osnovnu razliku u papirologiji, govorio je nedavno legendarni Mike Tyson o novoj borbi s Evanderom Holyfieldom (57), no čini se da tu razliku u papirologiji nisu riješili jer je njegov vječni rival ugovorio meč s drugim borcem.

Dok promotori pokušavaju dogovoriti treću borbu između Holyfielda i Tysona te na njoj zaraditi milijune, nekadašnji prvak će se 5. lipnja boriti protiv Kevin McBridea (35-10-1, 29 KO). Da, s razlogom vam zvoni njegovo ime u glavi jer je on 2005. godine Iron Mikeu nanio posljednji poraz uoči umirovljenja.

Irac, danas 48-godišnjak, bavi se sasvim drugačijim stvarima. Iako je dobio Tysona, karijera mu nije išla u smjeru u kojem je htio pa su mu nakon najveće pobjede ubrzo uslijedila dva poraza nokautom.

Danas je drvosječa, tj. bavi se očuvanjem šuma. Ruši oboljela stabla kako bi napravio mjesta drugima, pošumljava područja i brine za okoliš.

McBride je posljednju borbu imao prije deset godina kada je izgubio od Poljaka Mariusza Wacha te se odlučio umiroviti nakon tri uzastopna poraza. Iste godine karijeru je završio i Holyfield nakon pobjede nad Brianom Nielsenom, no sada su se obojica odlučila vratiti u ring i pokazati da nisu za otpis.

Meč će trajati osam rundi, a boksači će se boriti bez zaštitnih kaciga. I tako je bivši četverostruki prvak Holyfield pronašao svog suparnika dok se Tyson i dalje nada njihovoj skorašnjoj borbi. 

Najčitaniji članci