Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nitko kao Hrvati: S Australijom za četvrti finale u šest godina!

Nitko kao Hrvati: S Australijom za četvrti finale u šest godina!

Ćorić se izjednačio s Ančićem, a Hrvatska je izbacila najtrofejniju reprezentaciju u 21. stoljeću. Za finale ćemo morati drugu najuspješniju uopće. "Češće moram na WC, ali to mi odgovara", kaže Ćorić

VIDEO

Uvijek neke drame i trileri, ovaj je meč valjda sažetak moje karijere, zborio je Marin Čilić koji trenutak nakon što je u tie-breaku trećeg seta konačno razbio zid Pabla Carrena Buste i, zajedno s Bornom Ćorićem, odigrao glavnu ulogu za prvu pobjedu Hrvatske nad Španjolskom otkako je Davis Cupa. U četvrtom pokušaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gojo i Ćorić pjevaju Joleta 00:35

Valjda ne može drugačije, nije da nismo ni navikli na takvo kidanje živaca kada Marin igra. Padove iz euforije u nevjericu, iz sipanja superlativa do... Znate već. Tri sata i 13 minuta nevjerojatnih promašaja, gomile dvostrukih pogrešaka pa serije vrhunskih poteza koje je izvukao u pravi trenutak i okrenuo 1-4 u tie-breaku trećeg seta u kojem je dva puta gubio prednost breaka. Mate Pavić i Nikola Mektić vjerojatno su u svlačionici već složili taktiku za parove, ali Marin ih je razriješio dužnosti i uz nestvarnih 15 dvostrukih osvojio drugi i pobjednički bod za Hrvatsku, vrijedan polufinala protiv Australije danas od 16 sati (Sportklub). Ni ne čudi što su mu Mate i Nikola skakali u zagrljaj poput male djece. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Čilić: Uvijek neke drame, trileri, ali meč je imao sjajan završetak
Čilić: Uvijek neke drame, trileri, ali meč je imao sjajan završetak
Čilić pobijedio s 15 dvostrukih pogrešaka! Evo kada i protiv koga igramo za novo finale
Čilić pobijedio s 15 dvostrukih pogrešaka! Evo kada i protiv koga igramo za novo finale

- Nisam duže igrao pa zato nisam bio savršen u udarcima, ali ostao sam miran i potegao prave udarce u pravo vrijeme. Dvostruke? Da, bilo je problema, ali navijači su mi davali podršku - rekao je Marin koji je imao četiri uzastopna poraza u Davis Cupu.

Marin Čilić pobijedio je Pabla Carrena Bustu i uveo Hrvatsku u polufinale Davis Cupa

Uh, da, navijači. Među gotovo 10 tisuća Španjolaca u Areni, u kojoj je nekad košarkaše Unicaje vodio Jasmin Repeša, najviše se čulo onih 300 hrvatskih, prije svih simultane glazbene i nacionalne taktove navijačke skupine Dečki s Kvarnera. Kao da smo igrali negdje na Zametu, a ne usred Andaluzije u Malagi.

A dobro znamo što sve može Borna Ćorić kada ga nose navijači. Borna ih je poštedio takvih drama i trilera, jednostavno on nikad ne razočara kada igra za reprezentaciju. Roberto Bautista Agut imao je sedam pobjeda zaredom u Davis Cupu, ali i tri poraza zaredom od Ćorića. U četvrtom sve što je uspio napraviti, bila je jedna break-lopta na Borninom servisu.

Malaga: Navijači u dvorani spremni za meč Hrvatska protiv Španjolske na Davis Cupu

- Nisam ovako dobro servirao od Cincinnatija u kolovozu - rekao je Zagrepčanin nakon 12 aseva, nula dvostrukih i 83 posto osvojenih poena nakon prvog servisa.

- Bio sam nervozan prije meča, ali to mi je odgovaralo, volim taj osjećaj natjecanja, adrenalin. Moram zbog toga i više puta ići obaviti nuždu na WC, ta me nervoza čini živim.

Aktivisti prekinuli Ćorićev meč u Davis Cupu: Vezali se za mrežu, redari ih vukli po terenu
Aktivisti prekinuli Ćorićev meč u Davis Cupu: Vezali se za mrežu, redari ih vukli po terenu
Kakav je to car: Čilić u drami uveo Hrvatsku u polufinale! Prvi put srušili smo Španjolce
Kakav je to car: Čilić u drami  uveo Hrvatsku u polufinale! Prvi put srušili smo Španjolce

Kakav god način i put do istih bio, Borni je to bila 13. pobjeda u singlu za Hrvatsku, s kojom se izjednačio s Marijem Ančićem. Više imaju samo trojica: Čilić (33), Ljubičić (23) i Ivanišević (20).

- Puno mi to znači jer Mario je legenda.

Malaga: Hrvatska protiv Španjolske na Davis Cupu, Borna Ćorić i Roberto Bautista Agut

Već danas Ćorić se može osamostaliti na četvrtom mjestu iza svih naših legendi u ovom natjecanju. Iz kojeg smo izbacili najtrofejniju reprezentaciju u 21. stoljeću sa šest naslova na njenom terenu, a za finale ćemo morati drugu najuspješniju uopće. Australci su 28 puta osvajali "salataru", više imaju tek Amerikanci (32), ali zadnji put Australci su bili pobjednici još 2003., tada zadnji put i finalisti. Što je, zapravo, i porazno za takvu tenisku naciju. 

Vjerujemo da tom konstatacijom nećemo samo dodatno motivirati Alexa de Minaura, Jordana Thompsona, Thanasija Kokkinakisa, Maxa Purcella i Matthewa Ebdena, koji čine australsku reprezentaciju na ovoj završnici. Lleyton Hewitt nema nominalno prvog reketa Nicka Kyrgiosa, no i bez njega su prošli Nizozemsku s dvije pobjede u singlu. I trenutno prvi reket De Minaur (ATP 24) i drugi Jordan Thompson (ATP 84) slavili su nakon što su izgubili prvi set.

De Minaur je siguran Hewittov izbor, Čilić vodi 2-1 u međusobnim susretima, u zadnjem je Marin slavio prošle godine baš u Davis Cupu, što je De Minaurov jedini poraz u zadnjih 11 mečeva za reprezentaciju. Hewitt sigurno za Ćorićevog protivnika razmišlja i o Kokkinakisu (ATP 95). Borna ga je dobio nedavno u Tokiju, dok s Thompsonom majstor sa zagrebačke Savice ima 1-1. Takav je i omjer Hrvatske i Australije u Davis Cupu, mi smo slavili prošle godine u Torinu 3-0, oni 1996. u Splitu 4-1 s Rafterom, Philippoussisom, Woodfordeom i Stoltenbergom. Mislili smo ih iznenaditi na zemljanoj podlozi, ali Hiršzon i Ivanišević nisu imali šanse.

Dođe li danas do odluke u parovima, Australci imaju vrlo neugodan tandem u Ebdenu i Purcellu. Taj je dvojac, štoviše, pobijedio naš u finalu Wimbledona u srpnju, ali gotovo sigurno ne bi da je Pavić igrao s dvije zdrave ruke. No, nadamo se da će Marin i Borna riješiti posao u singlu, da Nikola i Mate i dalje budu samo navijači. I bilo bi to već četvrto finale Hrvatske u zadnjih šest godina! Zvuči nestvarno, tim više ako znamo da se 2020. godine nije ni igralo. Vjeruju nam i kladionice, na pobjedu Hrvatske tečaj iznosi 1,45.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu