Sport

Komentari 7

'Nitko nije znao kakvi ćemo biti. A vidite nas sada. Na vrhu smo i čekamo polufinale Kupa...'

'Nitko nije znao kakvi ćemo biti. A vidite nas sada. Na vrhu smo i čekamo polufinale Kupa...'

Teško izborena pobjeda, važna tri boda. Teško je bilo igrati protiv stvarno disciplinirane Istre koja je igrala u niskome bloku. Teško je to bilo probiti, kazao je Goran Tomić

Igrači Rijeke kao da su već mislima bili na odmoru. Nije to bila blistava predstava, ali sasvim dovoljno za novu pobjedu i odlazak na pauzu u pobjedničkom raspoloženju.

Riječani su u 20. kolu Prve HNL teškom mukom pobijedili Istru na Rujevici te se opet vratili na prvo mjesto. Hoće li početak proljetnog dijela sezone dočekati na prvom mjestu, ovisi o Osijeku i Dinamu koji igraju u nedjelju. Za riječki naslov jesenskog prvaka Hajduk mora svladati Osijek, a Dinamo ne smije pobijediti Dragovoljac. 

Rijeka i Istra sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Nije to bila ljepotica od utakmice. Riječani su imali blagu dominaciju, ali nisu imali ideju kako probiti čvrste i hrabre Puljane. Ipak, pobjednika je odlučio trenutak inspiracije pojedinaca. Prvo je Murić odličnom loptom pronašao Obregona, a kolumbijski napadač je lijepo matirao Collaa u 82. minuti za važnu pobjedu. 

Ovo je jedna od pobjeda kojoj se ne gleda u zube. Noge su teške, umor se nakupio i to je itekako ostavilo utjecaja na Riječane koji su djelovali ispuhano. Ipak, na muci se poznaju junaci. Uspjeli su na jedvite jade ugurati loptu u mrežu.

- Teško izborena pobjeda, važna tri boda. Teško je bilo igrati protiv stvarno disciplinirane Istre koja je igrala u niskome bloku. Teško je to bilo probiti. Vidjelo se da na kraju sezone nismo na nivou na kojem smo bili. Ali pobjedi se ne gleda u zube, ovo je poklon navijačima za kraj polusezone - kazao je trener Rijeke Goran Tomić. 

Rijeka i Istra sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Više od 4000 gledatelja došlo je pogledati posljednju ovogodišnju utakmicu na Rujevici. Kada nije išlo, navijači su dali taj vjetar u leđa. 

- Navijači imaju veliki udio jer kad se lomi protivnik njihov vjetar u leđa zna biti presudan, hvala im! Kad se vratim unazad, kad na početku sezone nismo znali ni kako će ekipa izgledati... Ali sada: u vrhu smo, 40 bodova u 20 utakmica, polufinale Kupa... Mislim da smo stvarno jako puno napravili.

Atmosfera na utakmici između Rijeke i Istre

Prvo se treba odmoriti, a onda što bolje pripremiti za nastavak jedne od najluđih sezona u povijesti HNL-a. Čak četiri kluba borit će se za naslov prvaka. 

- Svima je potreban odmor. Ugodni blagdani navijačima i vidimo se uskoro na Rujevici - završio je Tomić.

Sada slijedi zimska stanka, a u 21. kolu Riječane teža najteži mogući zadatak i veliki ispit. Gostuju kod Dinama 29. siječnja.

Najčitaniji članci