Obavijesti

Sport

Komentari 23

Niz je na 12: Uživajte, ovo je najuspješnije hrvatsko ljeto...

Niz je na 12: Uživajte, ovo je  najuspješnije hrvatsko ljeto...
5

I DALJE BEZ PORAZA Naši su klubovi u takvom naletu da bi 2018. godine pola HNL-a moglo u Europu. Dva bi kluba išla u kvalifikacije Lige prvaka, tri u Europsku ligu

VIDEO

Po tri pobjede Dinama i Lokomotive, dvije Hajduka, pa još dva remija Lokomotive, po jedan Rijeke i Hajduka. Ljeto je savršeno počelo za hrvatske klubove.

Nikad bolje. U prvih 12 utakmica još nema poraza, ako se poklope rezultati, mogao bi pasti i rekord od 16 pobjeda, koliko su Hrvati ostvarili prije dvije godine. Razlika je što su tad odigrali 26 utakmica u pretkolima.

Ako ćemo se držati isključivo brojki, Hrvatska ima i uspješnije, čak i stopostotno ljeto u kvalifikacijama za europska natjecanja. Doduše, u samo dvije utakmice. Hajduk je, naime, protiv Legije ostvario dvije pobjede 1994. i ušao u Ligu prvaka.

Dvije godine poslije hrvatski su klubovi nagomilali 13 pobjeda u 18 nastupa. Za to nisu bili ni zaslužni ni Croatia, ni Hajduk, ni Rijeka, nego - Segesta!

U ljeto 1996. u Intertoto kupu nagomilala je pet pobjeda, remi i dva poraza. Uz 1996. i rekordnu 2014., još su dva puta naši predstavnici imali deset ili više pobjeda, što bi ovoga ljeta mogli uhvatiti čak i prije četvrtih pretkola.

Najteže će biti Lokomotivi kod Vorskle, a ni Rijeku ne čeka lagan posao.

- Istanbul je jako dobar, ali izvukli smo povoljan rezultat u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo pred punom Rujevicom u pravom ambijentu imati pomoć navijača i da prolazimo dalje - rekao je Mate Maleš uoči uzvrata.

Dinamo i Hajduk u puno su boljoj poziciji. Iako Zagrepčanin u redovima Hajduka puše i na hladno.

- Nogomet je prevrtljiv sport. Ne može se ništa znati unaprijed, moramo biti oprezni - rekao je Marko Ćosić, strijelac prvog od tri Hajdukova gola u gostima.

Realnost kaže da “bijeli” prolaze, no u uzvratu svejedno love pobjedu protiv Oleksandrije, bitnu zbog hrvatskog europskog koeficijenta o kojem toliko čitate i slušate ovih dana.

Kako sad stvari stoje, pola HNL-a igrat će europska natjecanja u ljeto 2018. godine. Dva kluba u Ligi prvaka, a tri u Europskoj ligi. Najbolji dokaz o rastu kvalitete u Ligi 10.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao