Obavijesti

Sport

Komentari 85

Nizozemska srušila Ukrajinu u dosad najljepšoj utakmici Eura!

Nizozemska srušila Ukrajinu u dosad najljepšoj utakmici Eura!

Nevjerojatno dobru utakmicu odigrale su Nizozemska i Ukrajina. Nizozemci su u sedam minuta došli do 2-0, da bi Ukrajinci u samo četiri vratili sve na početak. A onda je Dumfries postao junak

Nogometna reprezentacija Nizozemske je u susretu 1. kola skupine C na Euru u Amsterdamu svladala Ukrajinu 3-2 (0-0). Bila je to, nedvojbeno, najbolja utakmica dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje navijača na Trgu

Pokretanje videa...

Slavlje navijača na Trgu 01:04

Nizozemska je povela 2-0 golovima Wijnalduma u 52. i Weghorsta u 59. minuti, Ukrajina se u samo četiri vratila preko Jarmolenka (75') i Jaremčuka (79'), samo da bi Dumfries u 85. ipak osigurao tri boda "oranju".

Euro 2020 - Group C - Netherlands v Ukraine

Sve što ostale utakmice Eura nisu pružile, vidjeli smo već u prvom poluvremenu sjajnog susreta de Boerove Nizozemske i Ševčenkove Ukrajine na Johan Cruijff Areni. Redale su se akcije, šanse sijevale s jedne na drugu stranu i bilo je pravo čudo što se na odmor otišlo s 0-0.

Svoju bolju igru Nizozemska je okrunila pogocima početkom drugog poluvremena, a kod oba je svoje "prste" imao desni bočni Dumfries.

On je u 52. minuti poslao prizemnu loptu u kazneni prostor gostiju, vratar Buščan nije ju uspio ukrotiti, a na odbijanac je natrčao Wijnaldum te zatresao mrežu. Sedam minuta potom Dumfries se izborio za loptu u kaznenom prostoru Ukrajine, prevario Mikolenka i poslužio Weghorsta kojemu nije bilo teško povisiti vodstvo Nizozemske.

Euro 2020 - Group C - Netherlands v Ukraine

Imala je Nizozemska utakmicu pod kontrolom sve do 75. minute, a tada je zablistao Jarmolenko. Odigrao je dupli pas s Jaremčukom i zatim opalio s 20-ak metara, a lopta je završila u samom gornjem desnom kutu nemoćnog veterana Stekelenburga. Bio je to zaista prekrasan pogodak ukrajinskog kapetana.

Samo četiri minute potom Ukrajina je izjednačila, Malinovskij je izveo slobodni udarac s lijeve strane, zrakom se vinuo Jaremčuk i odličnim trzajem glavom još jednom ostavio Stekelenburga potpuno nemoćnim.

Euro 2020 - Group C - Netherlands v Ukraine

Dumfries je izrastao u apsolutnog junaka utakmice u 85. minuti kada je glavom sa šest metara pogodio suparnički gol nakon preciznog ubačaja Akea za prvu pobjedu Franka de Boera na klupi Nizozemske na velikom natjecanju.

U prvoj utakmici ove skupine ranije u nedjelju Austrija je u Bukureštu svladala Sjevernu Makedoniju s 3-1 (1-1) pa na ljestvici Austrija i Nizozemska imaju po tri boda, a Ukrajina i Sjeverna Makedonija su bez bodova.

U 2. kolu 17. lipnja igrat će Nizozemska - Austrija i Ukrajina - Sjeverna Makedonija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. kolo grupe C, Euro 2020 21 SAT , Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Nizozemska
Wijnaldum 52', Weghorst 59', Dumfries 85'
3 : 2
Ukrajina
Jarmolenko 75', Jaremčuk 79'
Sortiranje događaja

KRAAAAJ LUDE UTAKMICE U AMSTERDAMU!

Nizozemska je uspjela slomiti hrabre Ukrajince i na koncu stigla do zaslužene pobjede prema svemu prikazanom.

Vodila je i 2-0 da bi, potom, ispustila svu prednost. A onda se ukazao desni bočni Dumfries, koji je ranije u utakmici promašio dvije 'mrtve' šanse i pogodio za 3-2 i veliku pobjedu.

Nizozemska je veći dio utakmice bila bolja, stvorila je 'mali milijun' šansi, ali skoro prosula sve.

Tragičar je postao junak i Franku de Boeru donio prvu pobjedu u velikom natjecanju, a svojoj reprezentaciji vrijedna tri boda.

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

88'

Dvostruka zamjena kod Nizozemske. Izlaze Weghorst i Timber, a ulaze de Jong i Veltman.

85'

GOOOOOOOOOOOL! Nizozemska je ponovno u vodstvu i dosadašnji tragičar postaje heroj!

Dumfries je majstorski glavom pogodio nakon ubačaja Akea!

Nizozemski desni bočni promašio je dvije nemoguće šanse u prvom poluvremenu, ali treća sreća ga je pomazila.

79'

GOOOOOL! Ma što se događa u Amsterdamu?! Jaremčuk je samo četiri minute nakon gola Jarmolenka zabio i drugi za Ukrajinu.

Izjednačenje na Johan Cruijff Areni!

Stigao je ubačaj iz prekida i prvotno se mislilo da je ukrajinski napadač u zaleđu. No, snimka je pokazala da o nedozovoljenoj poziciji nema govora i ovu fantastična utakmica dobila je novo poglavlje.

Sada je ponovno sve otvoreno, a tko preživi - pričat će!

Komentari 85