Obavijesti

Sport

Komentari 251

Prvi šok na Euru: Češka izbacila Nizozemce i ušla u četvrtfinale!

Prvi šok na Euru: Češka izbacila Nizozemce i ušla u četvrtfinale!

Nogometaši Češke odigrali su hrabru utakmicu u kojoj Nizozemska ni u jednom segmentu nije pokazala dominaciju. A onda su Nizozemci ostali s igračem manje i tu je priči bio kraj. Česi u četvrtfinalu idu na Dansku

Češka nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Eura svladavši u susretu osmine finala u Budimpešti Nizozemsku s 2-0 (0-0). Strijelci za Češku bili su Tomaš Holeš u 68. i Patrik Schick u 80. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvati u Kopenhagenu

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Kopenhagenu VIDEO

Iako je u natjcanju po skupinama ostvarila tek jednu pobjedu, dok je Nizozemska imala stopostotni učinak, Češka se u susretu u Budimpešti pokazala sretnijom i kvalitetnijom momčadi. Ključno je bilo razdoblje između 51. i 55. minute kada je dvoboj okrenut naglavačke.

Prvo je Malen propustio najveću priliku na utakmici za vodstvo Nizozemske da bi se samo nekoliko trenutaka potom De Ligt poskliznuo na 20-ak metara od svog gola, igrao rukom, a sudac Karasjov nakon intervencije VAR-a žuti karton, koji je prvotno pokazao nizozemskom braniču, preinačio u crveni pa je Češka do kraja susreta imala brojčanu nadmoć na terenu.

Euro 2020 - Round of 16 - Netherlands v Czech Republic

Inače, u prvom poluvremenu Nizozemska je imala više od igre, no nije se odlučila na visoki presing na češku zadnju liniju i to joj se osvetilo jer je vrijeme prolazilo u jalovoj dominaciji sastava u narančastim dresovima. Imala je Nizozemska veliki broj udaraca iz kuta, no niti jednu pravu priliku za pogodak. S druge strane, Češka je u prvih 45 minuta samo jednom zaprijetila, u 22. minuti Ševčik je ubacio na prvu stativu gdje je do lopte glavom stigao Souček no nije bio precizan.

Početkom drugog poluvremena Nizozemska je morala povesti, Malen se sjajno oslobodio dvojice čuvara, izbio sam pred češkog golmana Vaclika, ali je zatim pokušao obići i njega, a to je bio potez previše. Vaclik je uspio izbiti loptu iz nogu Malena i otkloniti opasnost po svoj gol.

Euro 2020 - Round of 16 - Netherlands v Czech Republic

Uslijedila je ključna situacija kada se De Ligt poskliznuo, izgubio kontrolu nad loptom te u nastojanju da onemogući Schicka da sam izbije pred Stekelenburga rukom poklopio loptu. Sudac Karasev prvotno je De Ligtu pokazao žuti karton, no uslijedila je VAR analiza i promjena odluke iz žutog u crveni karton. To je u potpunosti promijenilo utakmicu, Nizozemska se s igračem manje povukla, prepustila posjed Češkoj i za to bila kažnjena.

Euro 2020 - Round of 16 - Netherlands v Czech Republic

Češka je povela u 68. minuti, udarac iz kuta izveo je Barak, lopta je pala na drugu stativu gdje je najviši u skoku bio Kalas i spusio ju u sam peterac gdje je najbrže reagirao Holeš i zatresao mrežu.

Euro 2020 - Round of 16 - Netherlands v Czech Republic

Nizozemska je tada morala riskirati i napasti s igračem manje, a tu otvorenu igru je platila još jednom loptom u svojoj mreži. Vaclik se odlučio na dugo izbijanje, do lopte je u kaznenom prostoru Nizozemske domogao Holeš i potom povratnoim proigravanjem odlično uposlio Schicka koji je pogodio prvi kut nemoćnog Stekelenburga. To je već četvrti pogodak Schicka na ovom Euru od ukupnih pet Češke.

Češka će tako u četvrtfinalu 3. srpnja u Bakuu igrati protiv Danske koja je u subotu s uvjerljivih 4-0 svladala Wales.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA EURA 18 SATI , Puskas Arena, Budimpešta
Nizozemska
0 : 2
Češka
Holeš 68', Schick 80'
Sortiranje događaja

KRAAAAAAJ! 

Češka čudesno slavi prolazak u četvrtfinale Eura!

Kakva sjajna utakmica čeških reprezentativaca protiv favorizirane Nizozemske, koja ni u jednom segmentu igre nije pokazala dominaciju.

Česi su odigrali hrabru utakmicu, djelovali vrlo kompaktno kada su snage bile ravnopravne, a onda se dogodio prijelomni trenutak - De Ligt je početkom drugog poluvremena zaradio izravni crveni karton i tu je krenuo početak kraja za Nizozemce.

Holeš je zabio desetak minuta kasnije, a pobjedu potvrdio Schick, koji je najbolji strijelac Češke. Od pet postignutih pogodaka, on je dao četiri.

Češka će u četvrtfinalu na Dansku.

90+2'

Patrik Schick izlazi iz igre uz veliki aplauz čeških navijača. Zamijenio ga je Krmenčik.

Onda je i Barak napustio igru, a ušao Sadilek.

Igrat će se čak šest minuta nadoknade. Šest minuta nade za Nizozemce, ali teško da će išta uspjeti napraviti.

85'

Dvostruka promjena kod Češke. Ušli su Hložek i Kral, a izašli Ševčik i strijelac prvog gola Holeš.

81'

De Boer očajnički povlači poteze nadajući se da će jedan uroditi plodom.

Iz igre je izvadio Blinda i Van Aanholta, a uveo Berghuisa i Timbera. Nizozemska se sada potpuno otvara i s desetoricom na travnjaku... Ili će zabiti ili primiti još koji.

Komentari 251