Obavijesti

Sport

Komentari 9

Njemački derbi uz hrvatski štih! Pašalić debitirao za Borussiju, Stanišić osvojio Superkup!

Njemački derbi uz hrvatski štih! Pašalić debitirao za Borussiju, Stanišić osvojio Superkup!

Bayern München je u prvom ovosezonskom derbiju pobijedio Borussiju Dortmund i deveti put osvojio njemački Superkup. Dva gola zabio je Lewandowski, jedan Müller, a jedini strijelac za 'žute' bio je Reus

VIDEO

Najveći njemački derbi niti ovaj put nije razočarao, ali Bayern je još jednom potvrdio primat u njemačkom nogometu!

Bavarci su u sjajnom susretu pobijedili Borussiju Dortmund 3-1 i došli do devetog Superkupa za prvi trofej ove sezone. No, ne bi to bilo to bez hrvatskog štiha i budućih hrvatskih reprezentativaca.

Josip Stanišić je opet startao od prve minute i igrao do 87. minute na desnom beku, a mladi Marco Pašalić je večeras službeno debitirao za Borussiju. Dobio je priliku od 78. minute. 

Borussia Dortmund - Bayern Munich

Bio je to sjajan susret uz pregršt prilika i jednih i drugih, no Bavarci su bili ubojitiji. 

U 20. minuti Marco Reus je izbio sam pred gol, ali čudesni Manuel Neuer još jednom je pokazao zašto je već godinama jedan od najboljih na svijetu. Sjajno je pročitao Reusa i nogom u padu skinuo loptu koju su navijači Borussije već vidjeli u mreži. 

U tim trenucima Borussia je preuzela posjed lopte i dominaciju, ali Bayern je bio taj koji je sljedeći zaprijetio. U 34. minuti je Dortmund pokazao kakvog sjajnog vratara ima. Kobel je prvo skinuo Mülleru zicer, a potom i Lewandowskom. 

DFL Super Cup - Borussia Dortmund v Bayern Munich

Ipak, Kobel je bio nemoćan u 41. minuti. Gnabry je ubacio s lijeve strane, a fantastični Lewandowski je poput metka projurio do šesnaesterca i u trku neobranjivo pogodio glavom donji lijevi kut.

Taj trenutak probudio je dodatnu snagu u igračima Juliana Nagelsmanna koji su zaigrali još žešće i još jače. U 50. minuti na 2-0 povisio je Thomas Müller na asistenciju sjajnog Lewandowskog.

Borussia Dortmund - Bayern Munich

Ipak, nije Borussia ostala bez ispaljenog metka. Nadu u preokret dao je Marco Reus golom u 64. minuti, ali ovaj Bayern jednostavno je premoćan. U 74. minuti potvrda pobjede, a tko drugi nego fenomenalni Robert Lewandowski. 

Nagelsmann je u drugom susretu na klupi Bayerna odmah došao do trofeja, a zadovoljni mogu biti i navijači jer su gledali sjajan susret. Prezadovoljni možemo biti i mi jer smo na djelu gledali dvojicu dijamanata koji bi u budućnosti mogli nositi našu reprezentaciju. 

Borussia Dortmund - Bayern Munich

Josip Stanišić (21) je za Bavarce debitirao još u travnju u remiju protiv Union Berlina, a od prve minute krenuo je i u subotu protiv Borussije M. (1-1). Izostankom Benjamina Pavarda ostao je jedina opcija na desnom beku i to sjajno iskoristio. Odradio je danas odličan susret bez pogreške, no bio je malo samozatajan u napadu, što je u jednu ruku logično zbog izrazito napadački nastrojene Borussije.

Borussia Dortmund - Bayern Munich

Mladi branič već je dulje vrijeme član prve momčadi Bayerna, a od rujna će biti i hrvatski U-21 reprezentativac! Mlada nada Bayerna iza sebe ima dva nastupa za njemačku U-19 reprezentaciju, a bez obzira što mu u rodnoj zemlji nude “brda i doline”, Stanišić je odlučio nastupati za Hrvatsku.

Osim njega, tu je i Marco Pašalić koji je s 20 godina debitirao za Borussiju i to u najvećem njemačkom derbiju. Borussia je klub koji forsira mlade igrače i prodaje ih za ogromne svote i u tome šansu vidi i naš nogometaš. A trener Rose bi ga ove sezone mogao sve češče koristiti.

firo: 31.07.2021, Fuvuball, football, 3rd Bundesliga, season 2021/2022, BVB, Borussia Dortmund II, U23 - Waldhof Mannheim

Pašalić, koji igra na poziciji krila, rođen je u Karlsruheu, danas član druge momčadi Borussije Dortmund. Marco Pašalić nastupa u Trećoj ligi (u prva tri kola skupio po dva gola i asista), ljevak je koji igra na desnoj strani. I Pašalić je jako zanimljiv igrač, a srećom Igor Bišćan sve vidi. I sve jako dobro prati...

Ako ih posluži zdravlje, ovi dijamanti mogli bi biti od velikog značaja našoj reprezentaciji. Svjestan je toga i izbornik Zlatko Dalić.

- Pojavilo se nekoliko mladih igrača koji su u Dijaspori i imaju dvojno državljanstvo. Mi moramo sve napraviti da oni igraju za nas. Tu mislim na Stanišića, Sučića i Pašalića u Dortmundu. Poduzeli smo korake oko toga, vjerujem i koliko znam izabrali su Hrvatsku. Stanišić je počeo u Bayernu, odigrao je tek jednu utakmicu, ali ako nastavit u takvom ritmu, sigurno je zanimljiv A reprezentaciji, Sučić je dobio pretpoziv i oba će biti na popisu mlade reprezentacije. Treba samo skupiti hrabrosti i dati im šansu, vjerujem da će izabrati Hrvatsku, to ćemo već ovaj tjedan riješiti - kazao je Dalić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja