Obavijesti

Sport

Komentari 12

Njemački mediji: Za "elf" napokon navijaju useljenici

Njemački mediji: Za "elf" napokon navijaju useljenici
1

Golu Mesuta Özila u utakmici protiv Gane u navijačkim zonama diljem njemačke radovali se se zajedno Nijemci i Turci, pišu njemački mediji

VIDEO

"Najveći profit nastupa njemačkih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u JAR-u nova je dimenzija multikulturalnog jedinstva", napisala je kolumnistica nedjeljnog Bilda Miriam Nyary.Osvojeno treće mjesto u Južnoafričkoj Republici izazvalo je novi val oduševljenja njemačkih medija.

"Hvala vam, mladići, na posljednjoj pobjedi. Dali ste nam prekrasno Svjetsko prvenstvo. Joachim Löw složio je momčad koja je rasplamsala maštu svim Nijemcima", stoji u opremi tekstova u Bildu.

"Integrativni element uspjeha Löwove momčadi najbolje je što nam se dogodilo. Golu Mesuta Özila u utakmici protiv Gane u navijačkim zonama diljem njemačke radovali se se zajedno Nijemci i Turci. Taj multikultiuralni osjećaj ostat će u nama sačuvan dugo nakon Svjetskog prvenstva", napisala Nyary.Inače konzervativni Frankfurter Allgemeine Zeitung najviše se posvetio stopostotnom prosjeku pogodaka hobotnice Paula, dok je Süddeutsche Zeitung zadržao dozu realnosti:"Njemačka je dobila živahan dvoboj za treće mjesto. Momčad je izgledala kao rock-band koji na početku koncerta uleti nekontrolirano u euforiju, pa se potrošen muči privesti ga kraju.

Ipak, "elf" se ponovno pokazao sastavom budućnosti, sastavom spremnim pobjeđivati u velikim utakmicama. "U svojoj je kolumni za Bild jedan od najvećih nogometaša u povijesti zemlje, Günther Netzer, oduševljeno konstatirao:"Iako nisu osvojili prvo mjesto, pokazali su nam sjajan nogomet. Realni su izgledi da nam ova momčad na jednome od dolazećih velikih natjecanja podari prvu nagradu.

"Pogled u budućnost druga je prevladavajuća komponenta njemačkog nastupa na SP-u. Primjećuje to i Welt u svom nedjeljnom izdanju."Nismo uzeli naslov, ali smo zato ponudili uzbuđenje, kreativnost i iznimnu zabavu. Ova momčad treba samo iskustva i spremna je za najveće titule. Za takvu je i krajnje vrijeme: čekamo je već 14 godina, od Eura 1996. godine u Engleskoj.

"Gledanost utakmice za treće mjesto u Njemačkoj je ponovno rušila rekorde. Čak je 23.62 milijuna Nijemaca izravno pratilo dvoboj, što je televizijskom prijenosu donijelo gledanost od nevjerojatnih 77.3%. Zadovoljni jedino nisu prodavači u navijačkim zonama, koji se žale na višestruko slabiju zaradu od one prije četiri godine, kada je, primjerice, berlinsku navijačku zonu, kako tvrde, posjetilo šest puta više navijača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše