Obavijesti

Sport

Komentari 2

Noć suza radosnica: Tri godine od titule i ludog riječkog slavlja

Noć suza radosnica: Tri godine od titule i ludog riječkog slavlja
1

Nona od 85 godina širi ruke, gleda prema nebu i govori 'Da mi je bar nono Vitorio živ da ovo vidi'. Vitorio bi imao jedno 285 godina i vjerojatno nije bio živ ni kad je klub osnovan, al' nema veze... Prvaci smo!

VIDEO

Kad je Krečak 26. svibnja 1999. na Kantridi dignuo zastavicu, Hasančića gurnuo u ofsajd, Rijeku u tugu, a hrvatski nogomet u sramotu, Kantrida je bila grotlo bijesa pa tiha misa. Teške psovke i more gorčine. Suza nije bilo.

POGLEDAJTE VIDEO: SLAVLJE NA RUJEVICI

Pokretanje videa...

Rijeka slavi naslov 01:52

San o tituli kao vatromet je grunuo prije točno tri godine, 21. svibnja 2017. Rijeka je slavila prvi naslov u povijesti, a za razliku od '99-e sad su potekle i suze, ali - radosnice. U noći sa 21. na 22. svibnja cijeli je jedan grad plakao od sreće!

Na Rujevici je riješena Cibalia s 4-0, Dinamu se dva kola prije kraja nedostižno pobjeglo, tribine su se prelile na travnjak... Raspamećenog Franka nosilo se po terenu na ramenima, ljubilo se travu, grmjelo je 'Ša-mpi-o-ni!' i pale su doslovno tisuće zagrljaja.

Nitko nije spavao, plesalo se na ulicama, slavilo - ne do jutra nego danima. Debelo tri sata iza ponoći: usred grada ne samo mladost nego i nonice i noniće: u dresovima, pjevaju, skandiraju k'o najžešća Armada, plaču od sreće... I tako u krug.

Slavlje za sva vremena i izjave za sva vremena. Nona od 85 godina širi ruke, gleda prema nebu i govori 'Da mi je bar nono Vitorio živ da ovo vidi'... Vitorio bi imao jedno 285 godina i vjerojatno nije bio živ ni kad je klub osnovan, al' nema veze.

Najodmjereniji tip na svijetu Matjaž Kek na bini ispred Bonavie vrti bakljom i urla, a ekipa, njih 50-ak, svi u dresovima i licima opituranima u riječko bijelo i nebesko plavo skandira 'Mi Slo-ve-nci'! Pun autobus, došli iz Jelšana i Ilirske Bistrice, bliže im je Rijeka nego Ljubljana, generacijama se navija za Rijeku.

Stao je promet, voziti je smio samo bus sa šampionima. Stranci u čudu. Englezi jedva dočekali nogometnu feštu i razlog za još desetak rundi. Nude 100 eura za dres, ali relikviju u kojoj je dočekan naslov nitko ne prodaje. Kad je svanulo srećemo ih opet na gatu, dvojicu u dresu: 'Poklonili su nam, kad je opet utakmica, ne idemo nigdje dok ne odemo na tribine ovog kluba'.

Damir i Snježana Mišković slavili su diplomiranje kćeri daleko od Rijeke. Obitelj je na prvom mjestu. Mobiteli su se užarili od poruka sa slikama i video-clipovima sa Rujevice i Korza.

U pet godina ludi Mišković ispunio je dotad nedosanjani san svih riječkih generacija. Kek je ušao u klupsku legendu i za hrvatsko-slovenske odnose napravio više od svih političara od '90-e naovamo.

Prskalo, Vešović, Ristovski, Zuta, Eles, Župarić, Bradarić, Bezjak, Mišić, Gorgon, Andrijašević, Gavranović, Čanađija, Bradarić, Maleš, Mitrović... Prva šampionska generacija u klupskoj povijesti.

Od 2012. i dolaska Miškovića u klub osvojilo se pet trofeja. Dupla kruna 2017. i još po dva Kupa i Superkupa.

Ako je zbog 26.5. 1999. navijačima svibanj gotovo dva desetljeća bio najtužniji mjesec, 21.5. 2017. postao je najzlatniji datum riječke nogometne povijesti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu