Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
2 komentara

Noć suza radosnica: Tri godine od titule i ludog riječkog slavlja

Nona od 85 godina širi ruke, gleda prema nebu i govori 'Da mi je bar nono Vitorio živ da ovo vidi'. Vitorio bi imao jedno 285 godina i vjerojatno nije bio živ ni kad je klub osnovan, al' nema veze... Prvaci smo!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL, NK Rijeka
2 komentara

Kad je Krečak 26. svibnja 1999. na Kantridi dignuo zastavicu, Hasančića gurnuo u ofsajd, Rijeku u tugu, a hrvatski nogomet u sramotu, Kantrida je bila grotlo bijesa pa tiha misa. Teške psovke i more gorčine. Suza nije bilo.

POGLEDAJTE VIDEO: SLAVLJE NA RUJEVICI

San o tituli kao vatromet je grunuo prije točno tri godine, 21. svibnja 2017. Rijeka je slavila prvi naslov u povijesti, a za razliku od '99-e sad su potekle i suze, ali - radosnice. U noći sa 21. na 22. svibnja cijeli je jedan grad plakao od sreće!

Na Rujevici je riješena Cibalia s 4-0, Dinamu se dva kola prije kraja nedostižno pobjeglo, tribine su se prelile na travnjak... Raspamećenog Franka nosilo se po terenu na ramenima, ljubilo se travu, grmjelo je 'Ša-mpi-o-ni!' i pale su doslovno tisuće zagrljaja.

Foto: NK Rijeka

Nitko nije spavao, plesalo se na ulicama, slavilo - ne do jutra nego danima. Debelo tri sata iza ponoći: usred grada ne samo mladost nego i nonice i noniće: u dresovima, pjevaju, skandiraju k'o najžešća Armada, plaču od sreće... I tako u krug.

Slavlje za sva vremena i izjave za sva vremena. Nona od 85 godina širi ruke, gleda prema nebu i govori 'Da mi je bar nono Vitorio živ da ovo vidi'... Vitorio bi imao jedno 285 godina i vjerojatno nije bio živ ni kad je klub osnovan, al' nema veze.

Najodmjereniji tip na svijetu Matjaž Kek na bini ispred Bonavie vrti bakljom i urla, a ekipa, njih 50-ak, svi u dresovima i licima opituranima u riječko bijelo i nebesko plavo skandira 'Mi Slo-ve-nci'! Pun autobus, došli iz Jelšana i Ilirske Bistrice, bliže im je Rijeka nego Ljubljana, generacijama se navija za Rijeku.

Stao je promet, voziti je smio samo bus sa šampionima. Stranci u čudu. Englezi jedva dočekali nogometnu feštu i razlog za još desetak rundi. Nude 100 eura za dres, ali relikviju u kojoj je dočekan naslov nitko ne prodaje. Kad je svanulo srećemo ih opet na gatu, dvojicu u dresu: 'Poklonili su nam, kad je opet utakmica, ne idemo nigdje dok ne odemo na tribine ovog kluba'.

Foto: NK Rijeka

Damir i Snježana Mišković slavili su diplomiranje kćeri daleko od Rijeke. Obitelj je na prvom mjestu. Mobiteli su se užarili od poruka sa slikama i video-clipovima sa Rujevice i Korza.

U pet godina ludi Mišković ispunio je dotad nedosanjani san svih riječkih generacija. Kek je ušao u klupsku legendu i za hrvatsko-slovenske odnose napravio više od svih političara od '90-e naovamo.

Foto: NK Rijeka

Prskalo, Vešović, Ristovski, Zuta, Eles, Župarić, Bradarić, Bezjak, Mišić, Gorgon, Andrijašević, Gavranović, Čanađija, Bradarić, Maleš, Mitrović... Prva šampionska generacija u klupskoj povijesti.

Od 2012. i dolaska Miškovića u klub osvojilo se pet trofeja. Dupla kruna 2017. i još po dva Kupa i Superkupa.

Ako je zbog 26.5. 1999. navijačima svibanj gotovo dva desetljeća bio najtužniji mjesec, 21.5. 2017. postao je najzlatniji datum riječke nogometne povijesti!

Foto: NK Rijeka

Naši partneri pišu
Message