Sport

Komentari 61

Zubčić i Vidović preživjeli su dramu: Izborili drugu vožnju

Zubčić i Vidović preživjeli su dramu: Izborili drugu vožnju

U drugoj vožnji slaloma u Madonni di Campiglio gledat ćemo dvojicu Hrvata. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je 27., Matej Vidović odmah iza njega, a do drugog laufa ipak nije uspio Samuel Kolega

Bilo je dramatično do samog kraja prve vožnje, ali Hrvatska će u drugoj vožnji slaloma u Madonni di Campiglio ipak imati dva skijaša.

Nakon dva veleslaloma u Alta Badiji, skijaška karavana preselila se u Madonnu di Campiglio gdje se večeras vozi noćni slalom na stazi Canalone Miramonti.

Najbolji u prvoj vožnji bio je Francuz Clement Noel (45.73) koji je bio brži za 53 stotinke od Fassa-Solevaaga, dok je trećeplasirani bio Šveđanin Jakobsen (46.43).

FIS Ski World Cup Men

Prvi na stazu od naših skijaša izašao je Filip Zubčić. Najbolji hrvatski skijaš je pun samopouzdanja dočekao Madonnu nakon trećeg mjesta u Val d'Isereu, ali nije baš bio najzadovoljniji izvedbom u prvoj vožnji. 

Krenuo je sa startnim brojem 16, na prvom prolazu imao je 27 stotinki zaostatka, nije imao veće pogreške, ali ipak taj zaostatak se polako kupio pa je u cilj ušao sa zaostatkom od dvije sekunde i osam stotinki za prvoplasiranim Clementom Noelom (45.73).

FIS Ski World Cup Men

Nije bio zadovoljan svojim nastupom, zna on, a znamo i mi da može puno bolje, ali ipak je uspio izboriti vožnju sa 27. mjestom. Odmah iza njega je završio i Matej Vidović koji je sa startnim brojem 28 odradio jako dobar lauf. I na kraju završio na istoj poziciji.

Ipak, strahovali su do samog kraja. Bilo je dramatično jer su neki skijaši s visokim startnim brojevima uspjeli završiti ispred njih. Primjerice, Raschner s brojem 52 zauzeo je 19. mjesto, još nekolicina iz TOP 40 ušla je u najboljih 30, ali naši skijaši su ipak 'preživjeli' te ušli u drugu vožnju. 

Nažalost, do druge vožnje nije se probio Samuel Kolega. Spustio se niz stazu kao 40., a na kraju sa zaostatkom od dvije sekunde i 49 stotinki zauzeo 38. mjesto.

Drugi lauf na rasporedu je u 20.45.

Najčitaniji članci