Obavijesti

Sport

Komentari 62

Hajduk i Šahtar remizirali u akciji za mir: Ljubičić zabio dva, juniori 'bilih' složili divan gol

Hajduk i Šahtar remizirali u akciji za mir: Ljubičić zabio dva, juniori 'bilih' složili divan gol
15

Pod geslom "Nogomet za mir" Hajduk i Šahtar odigrali su humanitarnu utakmicu s ciljem prikupljanja sredstava za djecu iz Ukrajine koja su ostala bez roditelja. Prikupljeno je više od pola milijuna kuna

U prijateljskoj humanitarnoj nogometnoj utakmici igranoj na Poljudu Hajduk Šahtar iz Donjecka odigrali  su 3-3 (1-0).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hajduk - Dinamo 1-0 02:22

Sav prihod od susreta namijenjen je ukrajinskoj djeci koja su ostala bez roditelja tijekom ruske invazije na Ukrajini. A članica uprave Hajduka Marinka Akrap potvrdila je nakon utakmice da je prikupljeno više od pola milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hajduk je poveo 2-0 golovima Marina Ljubičića (10) i Franje Lazara (49), Šahtar je uspio izjednačiti preko Dmitra Topalova (59) i Petra Stasjuka (74), Ljubičić (80) je svojim drugim golom donio novu prednost Hajduku, da bi Andrij Borjačuk (90+1) postavio konačni rezultat.

Valja istaknuti inspiriran dan Marina Ljubičića, koji je izgledao sjajno, zabio dva gola od kojih je posljednji bio majstorija kada se driblingom riješio suparnika pa sjajno pogodio ljevicom u suprotni kut s ruba kaznenog prostora.

U prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige Hajduk je svladao Tobol s 2:0

Također, Hajdukovi juniori iskreirali su fantastičnu akciju. Započeo ju je danas odlični Elvis Letaj, po lijevom boku je sjajnim driblingom izbacio čuvara pa centrirao u sredinu. Tamo je loptu na volej dočekao Franjo Lazar i fenomenalno iz prve pogodio u drugi kut.

Tijekom utakmice na stadionu je bio oraniziran i "Call centar" u kojemu su se nalazili neki sadašnji, ali i bivši igrači Hajduka, velikani splitskog sporta i estradne zvijezde koje su se javljale na pozive osoba koje su željele financijski pomoći humanitarnu akciju.

Split: Humanitarna utakmica između Hajduka i Sahtara iz Donecka

Pa su tako pozive primali prvotimci Marko Livaja, Filip Krovinović, Lovre Kalinić, Danijel Subašić, predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, legendarni rukometaši Petar Metličić i Drago Vuković, tu su bili i Stipe Pletikosa, Marijan Kustić, događaju su prisustvovali i Goran Karan, Zoran Vujović...

Bio je ovo peti i posljednji susret Šahtara na njegovoj turneji "Nogomet za mir", prethodno je igrao protiv grčkog Olympiacosa (poraz 0-1), poljske Lechije (pobjeda 3-2) te turskih sastava Fenerbahčea (poraz 0-1) i Antalyaspora (pobjeda 2-1).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HUMANITARNA UTAKMICA 15.00 , Poljud, Split
Hajduk
Ljubičić 10', 79', Lazar 49'
3 : 3
Šahtar
Topalov 59', 74' Stasjuk, Borjačuk 90+2'
Sortiranje događaja

KRAJ susreta na Poljudu! Završila je predivna humanitarna akcija i prikupljeno je mnogo sredstava za ukrajinsku djecu koja su u ratu ostala bez roditelja. Iz Hajduka su javili kako je stiglo preko 30 tisuća poziva, da je prodano 6500 ulaznica, a kada se ubroje i donacije igrača, članica uprave Marinka Akrap potvrdila je da je prikupljeno preko 500 tisuća kuna.

Iako je rezultat bio nebitan, utakmica je bila prilično uzbudljiva i odigrala se u natjecateljskom ritmu. Pa smo vidjeli šest sjajnih pogodaka.

90+3'

Biuk i Ljubičić su složili novu sjajnu akciju, napadač Hajduka je već zabio dva pogotka, a sada je bio blizu i trećeg. Odlično je gađao desnicom s ruba kaznenog prostora, lopta je išla tik pod prečku, no atraktivnom paradom ukrajinski golman je obranio.

Fantastičan pokušaj!

90+2'

GOOOOL! Borjačuk u sudačkoj nadoknadi pogađa za 3-3!

Igrat će se tri minute sučeva dodatka.

88'

Nove promjene kod Hajduka. Izašli su Lovrencsics, Bradarić i Letaj, a ušli Bruno Grgić, Petrović i Hrvojević.

Komentari 62