Obavijesti

Sport

Komentari 4

Katar pustio nogometaša koji je prekinuo utakmicu uz zastavu duginih boja: 'Nema posljedica'

Katar pustio nogometaša koji je prekinuo utakmicu uz zastavu duginih boja: 'Nema posljedica'
5

Talijanski nogometaš Mario Ferri ove je sezone igrao Konferencijsku ligu dok je nosio dres niželigaša iz San Marina, a u medijima je poznat jer je pomagao ukrajinskim izbjeglicama

VIDEO

Tijekom susreta Portugala i Urugvaja (2-0) s kojim se zaključilo drugo kolo Svjetskog prvenstva, na travnjak je uletio navijač sa zastavom duginih boja i majicom s porukom podrške ženama u Iranu. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Uruguay

Utakmica je nakratko prekinuta, a sada je otkriven identitet do sada nepoznatog muškarca. Riječ je o talijanskom nogometašu Mariju Ferriju (35) koji trenutačno igra za niželigaša  Castel di Sangra, a na početku ove sezone bio je igrač Tre Fiorija iz San Marina. Tada je igrao i u kvalifikacijama za Uefinu Konferencijsku ligu protiv luksemburške Fole Esch i ispao. 

Mario je poslao tri važne poruke, a osim podrške Irankama i LGBTQ zajednici, nije izostavio ni ratom pogođenu Ukrajinu. Nosio je plavu Superman majicu koja je na prednjoj strani imala natpis "Spasite Ukrajinu". 

Ovaj put izvukao se bez težih posljedica.

"Talijanski državljanin koji je u ponedjeljak utrčao na travnjak utakmice Portugala i Urugvaja na Svjetskom prvenstvu sa zastavom duginih boja i majicom podrške Irankama i Ukrajini brzo je pušten bez ikakvih posljedica", talijansko ministarstvo vanjskih poslova objavio je u utorak.

Nakon kratkog pritvaranja katarske vlasti već su pustile muškarca bez daljnjih posljedica, objavilo je ministarstvo u priopćenju za javnost.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Uruguay

Ferri je već prekidao utakmice nekoliko puta, pa je tako prije 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici uletio na teren tijekom polufinalnog susreta Njemačke i Španjolske. Talijanski nogometaš je zbog niza upadanja na terene završio u kućnom pritvoru u Italiji.

Ranije ove godine rekao je da ima potrebu djelovati zbog Putinove agresije na Ukrajinu, a čak je i samostalno organizirao prijevoz izbjeglica preko granice s Poljskom. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Uruguay

- Radim to sam. Plaćam sve i ne tražim ništa zauzvrat. Posvađao sam se skoro s čovjekom kad sam vidio da traži novac za isto što i ja radim. To je nedopustivo. Ljudi su očajni - rekao je tada za CBS Sports. 

Zaštitarima nije dugo trebalo da izbace Ferrija s travnjaka, a dio navijača podržalo ga je dok je trčao preko terena. Uz njega je i portugalski veznjak Ruben Neves koji ga je javno podržao.

- Svi smo uz njega i podržavamo poruke koje je poslao. Nadam se da mu se neće ništa loše dogoditi zbog toga. Svi smo dobro razumjeli što je htio poručiti - rekao je.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana