Sport

Komentari 0

Igrao za Manchester United i Milan, sad osvojio - Masterchef!

Igrao za Manchester United i Milan, sad osvojio - Masterchef!

Bio je jedan od najpoznatijih švedskih nogometaša u najboljim igračkim danima, osvojio je i Ligu prvaka, a nakon što je kopačke objesio o klin odlučio se za veliku promjenu karijere

Jepser Blomqvist (49) bio je jedan od najboljih švedskih nogometaša u 1990-im. U najboljim danima igrao je za Manchester United, Milan, Everton i Parmu, a nogometne travnjake zamijenio je - kuhinjom!

Ovaj bivši nogometaš obožava provoditi vrijeme u kuhinji, a zbog velike strasti odlučio se prijaviti na švedsko izdanje vrlo popularne emisije o kuhanju, Masterchef.

Tamo je oduševio i sjajnim jelima osvojio titulu najboljeg kuhara! Tako da sada uz zlatnu medalju Lige prvaka, koju je osvojio 1999. s Manchester Unitedom, u vitrinu može dodati i nagradu iz MasterChefa.

- Iako sam znao rezultat, sav sam se oznojio gledajući finale na TV-u. Nevjerojatno sam sretan, zahvalan i ponizan zbog pobjede. Cijela produkcija bila je nevjerojatno zabavna, poučna, ali i teška. Hvala svima na divnoj avanturi - napisao je na Instagramu presretni Blomqvist.

Blomqvist je prije nekoliko godina otvorio pizzeriju u Stockholmu, a nakon velike pobjede u Masterchefu planira otvoriti novi restoran u kojem bi bio glavni kuhar.

Nogometnu karijeru započeo je 1992. godine, a umirovio se po drugi put 2010. i više se nije vraćao nogometu. Osim kuhanja, obožava i plesanje, natjecao se i u švedskom izdanju poznatog Plesa sa zvijezdama.

Najčitaniji članci