Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
34 komentara

Emotivni Đoković sve oduševio zahvalom hrvatskom velikanu

On uskoro puni 80 godina, a provodi skoro svaki dan po četiri sata na terenu. Teren je njegov dom. Imao sam veliku sreću da mi Niki bude mentor, napisao je Novak Đoković o našoj legendi Nikoli Piliću

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Reuters
34 komentara

Novak Đoković je s 12 godina stigao u tenisku akademiju naše legende Nikole Pilića i tu proveo četiri godine.

Srpski tenisač, jedan od najvećih svih vremena, uvijek rado ističe koliko je to utjecalo na razvoj njegove karijere, a posebno je emotivan bio nakon ovog vikenda u kojem ga je Pilić posjetio u Beogradu.

Nazvao ga je svojim mentorom i teniskim ocem...

Status prenosimo u cijelosti:

Šjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovjek koji je nesebično dijelio svo znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili objeručke u svoju tenisku akademiju u Njemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom djetetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvijek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspirira.

On uskoro puni 80 godina, a provodi skoro svaki dan po četiri sata na terenu. Teren je njegov dom. Imao sam veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan, ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelene Genčić, pa sve do Nikija kao osnova za sve moje podvige. Niki je jedini trener u povijesti tenisa koji je osvojio pet Davis Cupova za tri različite nacije (Njemačka, Hrvatska, Srbija).

Imao je jednu od najboljih teniskih akademija u Europi, u kojoj su stasali velikani poput Beckera, Sticha, Ivaniševića... Pa dobro, i ja sam tu bio :) Vječno sam zahvalan Miji i Nikiju na svemu što su uradili za mene i moju obitelj.

Naši partneri pišu
Message