Obavijesti

Sport

Komentari 7

Norvežanin slavio prvi put, Kolega do rezultata karijere!

Norvežanin slavio prvi put, Kolega do rezultata karijere!

Osim Samuela Kolege, u Flachauu su nove bodove osvojili Filip Zubčić i Matej Vidović. Zubčić je završio na 25. mjestu sa 2.43 sekunde zaostatka za pobjednikom, dok je Vidovićev zaostatak od 2.79 sekundi bio dovoljan za 25. mjesto

VIDEO

Norvežanin Atle Lie McGrath postao je osmi pobjednik na devet ovosezonskih slaloma za Svjetski kup trijumfom na stazi Hermann Maier u austrijskom Flachauu, gdje je hrvatski reprezentativac Samuel Kolega osvajanjem 13. mjesta ostvario najbolji plasman u karijeri.

Pokretanje videa...

Kolega, Zubčić i Vidović iz Pekinga VIDEO

Kolega je sa startnim brojem 41 u prvoj vožnji imao 24. rezultat, da bi u drugoj vožnji brži od njega bio samo vodeći slalomaš Svjetskog kupa Norvežanin Henrik Kristoffersen i to za samo četiri stotinke.

No, najveću radost u karijeri doživio je drugi norveški skijaš, 21-godišnji Atle Lie McGrath koji je u svom 31. nastupu u Svjetskom kupu stigao do svoje prve pobjede, nakon što je u Schladmingu prije nešto više od mjesec dana bio drugi iza Nijemca Strassera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FIS Alpine Ski World Cup - Men's night Slalom

McGrath je na kraju za 29 stotinki nadmašio aktualnog olimpijskog pobjednika Francuza Clementa Noela, a treće mjesto osvojio je Švicarac Daniel Yule sa zaostatkom od 64 stotinke.

Najveći tragičar utrke je olimpijski doprvak u slalomu i osvajač zlatnog odličja u alpskoj kombinaciji, Austrijanac Johannes Strolz kojemu je uspjela nestvarna prva vožnja pa je pred drugoplasiranim McGrathom imao gotovo sekundu prednosti (+0.97).

No, pritisak je učinio svoje, iako je Strolz do polovice druge vožnje još uvijek imao prednost od 61 stotinke. U donjem dijelu staze je toliko popustio da je na kraju ostao i bez mjesta na pobjedničkom postolju završivši dvije stotinke iza trećeplasiranog Yulea.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's night Slalom

Osim Samuela Kolege, u Flachauu su nove bodove osvojili Filip Zubčić i Matej Vidović. Zubčić je završio na 25. mjestu sa 2.43 sekunde zaostatka za pobjednikom, dok je Vidovićev zaostatak od 2.79 sekundi bio dovoljan za 25. mjesto.

Istok Rodeš je bio na pragu plasmana u drugu vožnju, ali je za Vidovićem zaostao za dvije stotinke, što je bilo dovoljno za nesretno, 31. mjesto.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's night Slalom

Filip Zubčić je osigurao nastup na završnici Svjetskog kupa u Courchevelu kao 18. u redoslijedu slalomaša sa 145 bodova. U ovoj će disciplini posljednji slalom odrediti osvajača Malog kristalnog globusa, a za to priliku imaju čak petorica skijaša. Vodeći Henrik Kristoffersen mu je najbliži sa 371 bodom. Njegov sunarodnjak Lucas Braathen je drugi sa 323 boda, a treći je Nijemac Linus Strasser sa 307. Austrijanac Manuel Feller ima 301 bod, a Švicarac Daniel Yule 283.

U ukupnom redoslijedu Švicarac Marco Odermatt ima gotovo nedosližnih 1239 bodova, 189 više od drugoplasiranog Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea. Filip Zubčić je na 21. mjestu sa 268 bodova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu