Obavijesti

Sport

Komentari 9

Norvežanke su nove prvakinje

Norvežanke su nove prvakinje

Norveška je u finalu rukometnog Eura pobijedila Francusku 22-20 i preuzela tron. Nora Mork vukl a je Skandinavke do osmog naslova, a Francuska je ostala na jedinom iz 2018.

VIDEO

Norveška ženska rukometna reprezentacija osvojila je naslov europskih prvakinja svladavši u finalu Europskog prvenstva u danskom Herningu braniteljice naslova Francuskinje s 22-20 (14-10). 

Norvežanke su zasluženo došle do naslova, u prvom dijelu su vodile s pet razlike, a u drugom dijelu Francuskinje su se serijom 6-1 u vratile u igru. U 50. minuti je bilo 17-17, da bi tri minute kasnije Francuskinje i povele s 19-18. No, Skandinavke su u završnici ubacile u višu brzinu, napravile seriju 4-1 i sa dva gola Nine Mork došle do naslova.  

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Hrvatska proslavila broncu

Pokretanje videa...

Rukometašice novo 02:07

Kod Norvežanki su Nora Mork, Veronica Kristiansen i Stine Skogrand zabile po četiri gola, a vratarka Silje Sollberg je imala 15 obrana, dok su Francuskinje predvodile Pauleta Foppa (5) i Grace Zaadi (3). 

Za Norvešku je to osmi naslov (1998., 2004., 2006., 2008., 2010., 2014.,2016., 2020) , dok je Francuska ostala na domaćem naslovu iz 2018. 

EHF Euro Women

Ranije je hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina sa 25-19 (11-11). Hrvatske rukometašice ostvarile su povijesni uspjeh i došli do bronce svladavši domaćina Dansku, jednu od najjačih reprezentacija svijeta s glatkih 25-19.

Za dvije godine Euro se igra u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića