Sport

Komentari 15

Nova afera trese Italiju? Policija upala u prostorije Intera...

Nova afera trese Italiju? Policija upala u prostorije Intera...

FC Internazionale može potvrditi da je zatražena dokumentacija koja se odnosi na sezone 2017./2018. i 2018./2019. Zahtjev je stigao u sklopu istrage o prihodima klubova u Serie A, objavio je Inter

Prije nekoliko dana je na svjetlo dana izašlo kako je poznati talijanski menadžer Fali Ramadani osumnjičen za pranje novca i utaju poreza, a zbog te vijesti su se zacrvenili i brojni talijanski klubovi. Naime, Ramadani već godinama 'operira' u talijanskom podneblju, pod svojom ingerencijom drži veliki broj igrača koji igraju u Serie A pa je velik broj transfera prošao kroz njegove ruke. 

No, bilo bi tu sve u redu da se poštivao zakon, ali nije. Problem je što je njegova agencija na nekim transferima utajila porez. I to je povod velikog straha koji vlada među talijanskim klubovima koji se boje posjeta financijske policije. 

Talijanska financijska policija radi dalje pa je ovih dana pokucala na vrata Intera. Ipak, to nema veze s Ramadanijevim slučajem.  I velikan iz Milana je navodno muljao na transferima tako što je napuhao cijene cifri kako bi ispalo da je financijsko stanje kluba puno bolje nego što je to bilo u stvarnosti. Ipak, na njihovu sreću, nisu pronađene nikakve nepravilnosti.

Serie A - Inter Milan v Juventus

- FC Internazionale može potvrditi da je zatražena dokumentacija koja se odnosi na sezone 2017./2018. i 2018./2019. Zahtjev je stigao u sklopu istrage o prihodima klubova u Serie A. Nijedan zaposlenik Intera nije pod istragom i nema nikakve optužnice. Ovo su samo preliminarne istrage - objavio je Inter.

Na Giuseppe Meazzi je sve čisto, ali najnovije optužbe na račun spletkarenja u talijanskom nogometu probudile su sumnju da se već neko vrijeme nije sve odvijalo po pravilima. I pitanje je tko je sve upleten u to. Zbog toga je financijska policija bila i u prostorijama Juventusa. 

Serie A - AS Roma v Inter Milan

- Časnici torinske ispostave ekonomsko-financijske policije zaduženi za istragu u ovom predmetu dobili su nalog da pronađu i izdvoje dokumentaciju i ostale korisne dokaze vezane za financijska izvješća kluba od 2018. do 2021. godine, posebno one vezane za kupnju i prodaju igrača i s tim povezana financijska izvješća. Trenutno je istraga usmjerena prema dokazivanju počinjenja kaznenih djela lažnog oglašavanja transakcija te vršenja nepostojećih transakcija vodstva kluba, točnije šefova poslovnog, financijskog i sportskog odjela Juventusa", objavilo je nedavno Državno odvjetništvo.

- Istraga pod nazivom Prizma počela je u svibnju 2021. i povjerena je istražiteljima iz Sektora za financijski kriminal. Tijekom istrage služili su se prisluškivanjem i praćenjem komuniciranja osumnjičenih zbog osnovane sumnje da je prilikom brojnih transfera nogometaša posrednicima isplaćivana previsoka naknada. Osim toga, vodeće ljude Juventusa tereti se da su odgovorni za kriminalna djela jer je klub kao pravna osoba davao pokriće fizičkim osobama da nezakonito profitiraju na nekim poslovima. Kako bismo zaštitili financijsko tržište, ulazak u klupske prostorije Juventusa i premetačine izvršeni su nakon završetka tjednog trgovanja na talijanskoj burzi.

Najčitaniji članci