Obavijesti

Sport

Komentari 44

Bišćanova Rijeka u trileru kod Intera je startala trijumfom!

Bišćanova Rijeka u trileru kod Intera je startala trijumfom!
4

Nakon šest kola Rijeka se, pod vodstvom novog trenera, vratila pobjedama. Junak je dvostruki strijelac Antonio Čolak, a Bijeli su od 36. minute igrali s igračem manje. Za Inter je zabio 'Riječanin' Solomon

VIDEO

Ono što je trebao napraviti u svom prvom koraku sa Rijekinim grbom na prsima, Igor Bišćan kao šef struke Bijelih napravio je točno onako kako se priželjkivalo!

Nakon šest kola Rijeka se vratila pobjedama, proradio je i dvostruki strijelac Antonio Čolak, a momčad je, izborivši pobjedu unatoč tome što je od 36. minute zbog Lončarova isključenja igrala s igračem manje, pokazala i vjeru u sebe i zajedništvo i kvalitetu.

Naravno, sve to treba uzeti sa razumljivom zadrškom jer u pitanju je tek jedna utakmica, a suparnik (bez ikakve demagogije i uz svo dužno poštovanje prema Žutima i njihovom treneru Toplaku) ipak nije bio iz kategorije najtežih mogućih čak ni u HNL-u.

Rijeka je zbog dva žuta kartona koje je Lončar dobio u šest minuta zapravo igrala 'dvije utakmice'. Jednu do tog isključenja u kojoj je dominirala i pokazala da je šok-terapija započeta odlaskom klupske legende Matjaža Keka polučila očekivane pozitivne efekte te drugu u kojoj je prisilno morala prepustiti incijativu suparniku koji, na riječku sreću, nema kvalitetu da uz preuzimanje rizika demonstrira i adekvatnu učinkovitost u završnici.

Bijeli su od prve sekunde zagospodarili zaprešićkim travnjakom pa poveli već u 11 minuti solo-akcijom svojeg najofenzivnijeg čovjeka. Čolak je povukao loptu paralelno sa rubom kaznenog prostora s lijeve strane, otišao podosta udesno pa desnicom potegao prema Matkoviću koji je bio slabo postavljen (nejasno ostaje da li je imao i peh da lopta zakači nekoga od njegovih suigrača) i kraj akcije bio je: lob sa 17-18 metara i riječko 100% zasluženo vodstvo.

Rijeka je i narednih 25 minuta bila apsolutno dominantna no Stjepan Lončar još nije u stanju stalno pod kontrolom držati svoju inače pohvalnu i pozitivnu agresiju pa je devet minuta prije kraja poluvremena morao u svlačionicu, a domaći (Vuk) u zadnjoj minuti promašili zicer za 1:1 nakon prvih 45 minuta koje su zapravo trebale završiti sa najmanje dva gola prednosti za Bisšćanovu momčad.

U nastavku u koji se ušlo bez promjena novi je Rijekin trener početnih 4-2-3-1 promijenio u 4-4-1 sa Gorgonom (novim kapetanom!) na desnom, a Heberom na lijevom veznom. Inter je imao loptu u svojim nogama, ali - nije znao što s posjedom učiniti. Pa je kažnjen u 63. minuti.

Brza akcija kao demonstracija kvalitete o kojoj i Bišćan i Mišković pričaju, a koju Heber (pred-asistent), Pavičić (asistent) i Čolak (strijelac) nesumnjivo imaju. Dubinska lopta, eliminiranje istčalog protivničkog vratara asistencijom slobodnom suigraču koji iz blizine lako trpa u nebranjeni gol. Pavičić je slavio čim je gurnuo loptu; ne prije nego što je drugi gol pao nego prije nego što je lopta uopće došla do dvostrukog strijelca! Antonio Čolak - 0:2.

Dva gola dosad pretjerano 'učahurenog' napadača kojeg je i Kek hvalio i bodrio vjerujući da će ga kad-tad krenuti, veliki su plus prije naredne utakmice, prije još jednog gostovanja: 152. Jadranskog derbija, druge nedjelje na Poljudu kod Vulićevog ranjenog Hajduka.

No prije toga, Rijeka je izgleda morala proživjeti i svoj zaprešićki triler. Žuti su zapucali dva zicera, a u 84. došli do smanjenja riječke prednosti na 2:1 i to preko Theophilusa Solomona, dečka koji se nogometu učio upravo u Rijeci, a koji je jednu Bosecovu nehotičnu asistenciju (pad nakon duela) pretvorio u gol i dramatičnu završnicu u kojoj se Rijeka ipak othrvala nasrtajima brojčano nadmoćnog no kvalitativno ipak inferiornog protivnika.

Dvadesetak minuta igre dobio je Kvržić (umjesto kapetana Gorgona), a finišu su travnjak osjetili oporavljenici Acosty i Župarić. Za Split se u konkurenciju vraća Grahovac kojeg večeras nije bilo zbog tri žuta kartona.

Inter je izgubio jer je objektivno 'o-ho-ho' ispod Rijekine razine. Rijeka nije pokazala neku rapsodiju od nogometa, ali je demonstrirala bolji nogomet nego tjednima unazad te napravila najvažnije: pobijedila pod vodstvom novog trenera.

Armada je u Zaprešiću bila (onako od oka: 50-ak navijača), ali zbog Bišćana - nije navijala. A što je daleko važnije: Igor Bišćan je startao dramatično, ali - trijumfalno!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja