Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Nova Hrvatica u Riju: Valentina Gustin do norme u streljaštvu

Odličnim nastupom u finalu Svjetskog kupa u Münchenu u disciplini zračna puška 10 metara hrvatska streljačica Valentina Gustin izborila je plasman na OI u Riju...

Goran Kovačić/ISSF/PIXSELL/24sata
Foto: Goran Kovačić/ISSF/PIXSELL/24sata
2 komentara

Snježana Pejčić (32) ne mora brinuti za budućnost hrvatskog streljaštva. Valentina Gustin, 18-godišnja streljačica, osvojila je drugo mjesto u disciplini zračna puška 10 metara na Svjetskom kupu u Münchenu te je, uz brončanu olimpijku, i ona izborila Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

U kvalifikacijama je Gustin pogodila 417,5 krugova, 0,2 kruga bolje od Pejčić, a posebno precizna bila je u finalu. Bolja od nje bila je samo aktualna olimpijska prvakinja, Kineskinja Siling Yi s 209,8 krugova, dok je Valentina imala 207,3 kruga.

Treće mjesto pripalo je još jednoj Kineskinji, Dongqi Chen (184,3 kruga), koja je u kvalifikacijama postavila novi svjetski rekord od 422,9 krugova.

Tajtjana Perec u kvalifikacijama je zauzela 58. mjesto (413 krugova), a tek nešto slabiji bili su hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji, Borna Petanjek (59. sa 620,3 kruga) te Petar Gorša (63. 619,9 krugova).

Valentina Gustin deveta je hrvatska sportašica koja je osigurala Olimpijske igre sljedeće godine. Uz kolege Snježanu Pejčić i Josipa Glasnovića, to je uspjelo i boksaču Filipu Hrgoviću te jedriličarima Tini Mihelić, Ivanu Kljakoviću-Gašpiću, Tončiju Stipanoviću, Šimi Fanteli i Igoru Mareniću.

Naši partneri pišu
Message