Sport

Komentari 0

Nova luda utakmica Tudorove Verone: Utrpala tri gola i ispala

Nova luda utakmica Tudorove Verone: Utrpala tri gola i ispala

Empoli je u drugom kolu Kupa pobijedio Veronu 4-3 i prošao u daljnju fazu. Igor Tudor priliku je dao igračima iz drugog plana, gubio 3-1 pa se opet skoro čudesno vratio

Kada Tudorova Verona igra, zajamčen je spektakl s golijadom. Klub iz grada Romea i Julije prije desetak dana gubio je 3-0 od Venezije na poluvremenu pa senzacionalno preokrenuo i pobijedio 4-3, no ovaj put nije uspio do takvog trijumfa u još jednoj golijadi. Empoli je pobijedio 4-3 i prošao u treće kolo talijanskog kupa. 

Hrvatskom treneru Igoru Tudoru bitniji je što bolji plasman u prvenstvu pa je svjesno odmarao najbolje igrače poput Simeonea, Caprarija, Faraonea, Lazovića i dao priliku onima iz drugog plana. Empoli je poveo 1-0 golom La Mantije u 15. minuti, ali već dvije minute kasnije Cancellieri je izjednačio na 1-1 i s tim rezultatom otišlo se na predah. Bilo je to samo zatišje pred buru u drugom dijelu. 

italian soccer Serie A match - Hellas Verona FC vs Cagliari Calcio

Empoli je u samo osam minuta riješio pitanje pobjednika. Prvo je Mancuso zabio iz penala u 66. minuti za 2-1 pa zatim u 70. minuti i novim golom povećao vodstvo. Na 4-1 postavio je Bajrami četiri minute kasnije. 

Verona se nije predala. U 86. minuti Ilić je smanjio na 4-2, a konačan rezultat postavio je Ragusa dvije minute kasnije. Bez obzira na prošaranu prvu postavu, Tudorova momčad bila je jako blizu senzacionalnom povratku, ali nije uspjela. 

italian soccer Serie A match - Hellas Verona FC vs Atalanta BC

U ovakvom prošaranom sastavu priliku su dobili i hrvatski nogometaši. Ivor Pandur branio je cijeli susret, a Boško Šutalo je svih 90 minuta proveo na poziciji lijevog stopera. 

Igor Tudor svjesno je 'tankirao' u Kupu pa se sada u miru može posvetiti prvenstvu. Verona drži 11. mjesto nakon 17 kola, a za četiri dana slijedi jako bitan susret protiv Torina. Bit će tu ujedno i hrvatski derbi jer za 'bikove' igraju Marko Pjaca i Josip Brekalo, a trener je Ivan Jurić. 

Najčitaniji članci