Obavijesti

Sport

Komentari 50

Nova, redizajnirana Rijeka: Kek ponovno projektira moćan stroj

Nova, redizajnirana Rijeka: Kek ponovno projektira moćan stroj
1

GODINA DANA U odnosu na gostovanje Rijeke kod Intera u veljači 2017. Rijeka je promijenila deset prvotimaca. Ostao je jedino Zuta, a na klupi je i dalje majstor Matjaž Kek koji stvara neku novu Rijeku. I ide mu...

VIDEO

Rijeka je protutnjala Zaprešićem i sredila Inter uz glatkih 3-0 čime je družina Matjaža Keka potvrdila odličnu formu u zadnje tri utakmice. Aktualni prvaci u džep stavljaju deveti bod uz gol razliku 10-2!

I to nisu postigli protiv bilo koga, naime, Rijeka je na Rujevici dobila Lokomotivu (3-1) i Dinamo (4-1), a danas su protiv domaćina koji gotovo tri tjedna nije odigrao utakmicu u HNL-u zbog odgoda pobijedili 3-0.

Rijeka opet izgleda kvalitetno: Sredili su Inter za dvije minute
Rijeka opet izgleda kvalitetno: Sredili su Inter za dvije minute

Na tim pobjedama nema nikakvih mrlja, odraz je to kvalitete igre, ali i kvalitete pristiglih pojačanja ove sezone. Znamo svi da su prvaci preživjeli opsežan remont, pa podsjetimo se samo kakav je sastav izveo Matjaž Kek prošle godine u ovo vrijeme.

Postava kod Intera 26. veljače 2017: 

Prskalo; Ristovski, Šofranac, Elez, Zuta; Maleš, Mišić; Vešović, Andrijašević, Gorgon; Gavranović

Postava kod Intera 11. ožujka 2018: 

Sluga; Zuta, Punčec, Župarić, Leovac; Bradarić, Grahovac; Acosty, Pavičić, Heber; Čolak

Najbolja jedanaestorica Rijeke 2016/2017:

Prskalo; Ristovski, Elez, Župarić, Zuta; Bradarić, Mišić, Vešović, Bezjak; Andrijašević, Gavranović

Rijeka je u samo godinu dana promijenila, vidite i sami, desetoricu! Barem po pitanju njima uvijek neugodnog gostovanja u Zaprešiću. 'Preživio' je samo miljenik Armade Leonard Zuta!

U odnosu na šampionsku generaciju iz 2017. Matjaž Kek ostao je bez pet prvotimaca, a već neko vrijeme ne može računati na usluge važnog ofenzivca Gorgona.

Problemi za slovenskog trenera stvaraju se iz mjeseca u mjesec otkako je osvojio prvenstvo u svibnju prošle godine, a on ih, sudeći po rezultatima, uspješno apsolvira.

Elez, vođa obrane, ove je zime preselio u Hannover. Mišić, idealan partner kapetanu Bradariću, otišao je u istom periodu u Sporting iz Lisabona.

Moćna okosnica po desnoj strani koju su činili Ristovski i Vešović raspala se već u ljeto, a napad je doživio ozbiljne udarce nakon odlaska Andrijaševića u ljeto, odnosno Gavranovića ove zime u Dinamo.

Dobio je Kek u ruke neki novi materijal. Danas važne tri karike u vidu Pavičića, Hebera i Acostyja Rijeka je dovela još u jesen, a ove zime poslije novog mini-egzodusa u redove aktualnog prvaka stigli su Leovac, Grahovac i Čolak koji su se prilično bezbolno uklopili.

Kek, unatoč svim problemima, radi kvalitetan posao. Slaže novi mozaik strpljivo i ide mu prilično dobro. Protiv Intera na Rijeci uvijek nezgodnom gostovanju pobijedili su 3-0, a opet su zablistali Domagoj Pavičić, Heber i Maxwell Acosty.

Također, Srđan Grahovac koji je u Rijeci tek nekih mjesec dana, dobro se uklopio u vezni red s kapetanom Filipom Bradarićem pa Rijeka po svoj prilici djeluje dovoljno snažno da pobijedi bilo koga ove sezone u HNL-u.

Da to mogu, pokazali su protiv Dinama kojeg su prošle srijede na Rujevici pobijedili 4-1. I tu su, na najtežem mogućem testu u domaćim okvirima, zasjali Pavičić, Heber i Čolak.

Generaciju poput one šampionske iz prošle sezone teško je sklopiti u kratkom vremenskom roku, no ako tko zna iz ničega napraviti nešto, onda je to Matjaž Kek.

Pet je godina prošlo otkako je preuzeo riječkog prvoligaša, 27. veljače bivši je slovenski izbornik stigao tada na Kantridu i uspio kreirati pravo čudo. Stoga, nikoga ne treba iznenaditi da Rijeka ponovno na terenu djeluje kvalitetno...
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'