Obavijesti

Sport

Komentari 27

Zubčić je umalo izletio sa staze: Drži 20. mjesto uoči 2. vožnje...

Zubčić je umalo izletio sa staze: Drži 20. mjesto uoči 2. vožnje...

Nakon subotnje pobjede u Banskom, u nedjelju - veliki kiks najboljega hrvatskog skijaša. Otklizao je na ledenom dijelu staze u prvoj vožnji i ušao u cilj s 3,10 sekundi zaostatka

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzima 20. poziciju nakon prve vožnje veleslaloma Svjetskog kupa u bugarskom Banskom. 

Pokretanje videa...

Zubčić pobijedio u Banskom 00:52

Zubčić je na sredini staze napravio veliku pogrešku i skoro odsklizao sa staze, a njegov zaostatak je 3.10 sekundi u odnosu na najbržega Francuza Mathieu Faivrea. U subotu je Filip pobijedio u Banskom upravo ispred svjetskog prvaka Faivrea i ubilježio treću pobjedu u karijeri.

Filip se u veleslalomskom poretku skijaša tri utrke prije kraja popeo na drugo mjesto s 468 bodova, dok vodeći Pinturault ima 22 boda više.

Iza Faivrea su Švicarac Loic Meillard (+0.42) i Francuz Alexis Pinturault (+0.79).

Druga vožnja je u 13 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetski kup: 1. veleslalomska vožnja 10.00 , Bansko, Bugarska
Sortiranje događaja
11.25

Kraj prve vožnje! Filip Zubčić ostao je na 20. mjestu s 3,10 sekundi zaostatka. Vodi Francuz Mathieu Faivre ispred Švicarca Loica Meillarda (+0,42) i vodećeg veleslalomaša u poretku za mali Kristalni globus, Alexisa Pinturaulta (+0,79).

10.53

Ipak dobre vijesti iz Banskog. Nakon prvih 30 skijaša Zubčić je na 20. mjestu i ipak je izgledno kako će se naći u drugoj vožnji. A tamo bi, s boljim startnim brojem, mogao pokušati napasti prvih 10. Nastavak je u 13 sati.

10.38

Nakon prvih 22 skijaša Zubčić drži 18. mjesto i bit će jako teško ostati među prvih 30. No, dok postoji šansa, treba vjerovati. Jedna pogreška i ode šansa za vrh. No nakon ove još su dvije utrke do kraja i bitka za mali Kristalni globus još nije izgubljena.

10.20

Nema previše dobrih vijesti iz Banskog. Samo je Norvežanin Nestvold-Haugen završio iza Zubčića i pitanje je hoće li zaostatak od 3,10 biti dovoljan za drugu vožnju. Staza je zahtjevna i samo su trojica skijaša stala unutar sekunde zaostatka za vodećim Faiverom.

10.10

Ajoooj, velika greška na sredini staze za Zubčića koji je umalo izletio! Imao je na drugom prolaznom vremenu oko pola sekunde, ali onda ga je odnijelo na zaleđenom dijelu i otklizao je. Vratio se i u cilj ušao s 3,10 sekundi zaostatka. Nadamo se da će biti dovoljno za drugu vožnju...

Komentari 27