Obavijesti

Sport

Komentari 0

Novi debi Goluže, novi poraz zagrebaša u Ligi prvaka...

Novi debi Goluže, novi poraz zagrebaša u Ligi prvaka...
2

PPD Zagreb je pružio odličan otpor favoriziranom Veszpremu koji se žestoko morao pomučiti za pobjedu, iako je imao tri isključenja manje i dva sedmerca više

VIDEO

Rukometaši PPD Zagreba doživjeli su peti poraz u novoj sezoni Lige prvaka, ali su u Veszpremu pružili snažan otpor domaćoj momčadi koja je slavila sa 32-28 (16-15) u dvoboju 7. kola skupine A. 

Željko Musa je sa pet pogodaka bio najbolji strijelac hrvatskog prvaka, a po tri gola postigli su Timur Dibirov, Stefan Dodić, Csaba Leimeter i Nikola Grahovac. Odličan je bio vratar Dino Slavić koji je zaustavio dva sedmerca i ukupno imao 11 obrana.

Strijelce domaćina predvodio je Petar Nenadić sa šest pogodaka, a po pet su postigli Fathy Omar i Gašper Marguč. Manuel Štrlek je za domaće postigao dva pogotka. Vratar Vladimir Cupara je sakupio 11 obrana.

Rukometaši PPD Zagreba došli su na gostovanje u Veszprem s jednom pobjedom i tri boda osvojena u prethodnih šest nastupa u Ligi prvaka, dok je domaća momčad ispustila samo jedan bod u prvih šest kola te je slovila za favorita.

Mađari su tako i započeli dvoboj u kojem je na klupi "zagrebaša" u Ligi prvaka debitirao Slavko Goluža. Gašper Marguč je dvaput svladao , a PPD Zagreb je trebao više od pet minuta za prvi pogodak. Veszprem je u 10. minuti imao +3 (5-2), ali je tada obrana gostiju postala čvršća i efikasnija pa se PPD Zagreb golovima Stefana Dodića i Jakova Gojuna primaknuo na samo pogodak zaostatka.

U 18. minuti gosti su poveli. Za manje od minute Csaba Leimeter, Paolo Kraljević i Gojun su postigli tri pogotka za 7-6. Na 11-10 za Zagreb Musa nije uspio pogoditi za prednost od dva pogotka, a na 11-11 je Timur Dibirov propustio realizirati sedmerac, što je Mađarima "dalo krila" pa su u 27. minuti opet došli do +3 (15-12).

No, to nije dovelo do malodušnosti kod igrača PPD Zagreba. Upravo suprotno. Gosti su u zadnje dvije i pol minute postigli tri, a primili samo jedan gol te na poluvrijeme otišli s minimalnim zaostatkom (16-15).

Odličan otpor Golužinih izabranika nastavljen je i u prvih deset minuta drugog poluvremena. nakon kojih je rezultat bio 21-21. Dino Slavić je 'skidao' sedmerce i 'zicere', čime je nadoknađivao deficit koji su svojim pomalo domaćinskim kriterijem stvarali turski suci Erdogan i Ozdeniz.

Dvije tehničke pogreške Kavčiča kumovale su seriji 3-0 kojom su Mađari otišli na +3 (24-21) u 44. minuti.

No, kao i u prvom poluvremenu, gosti nisu dopustili "raspad sustava". Golovima Kraljevića, Klarice i Grahovca Zagreb je u 47. minuti izjednačio na 24-24.

U vrlo brzoj igri s obje strane, ponovno je došao red na seriju domaćih koji su u 50. minuti opet imali +3 (27-24), a u 53. minuti su došli i do najveća četiri gola prednosti (29-25).

Zagreb je još jednom zaprijetio domaćima primakavši se na 29-27. Imao je hrvatski prvak i napad za -1, ali je šut Klarice obranio Vladimir Cupara. Uslijedila su dva brza pogotka domaćih s igračem više, čime je Veszprem prelomio dvoboj.

PPD Zagreb je pružio odličan otpor favoriziranom Veszpremu koji se žestoko morao pomučiti za pobjedu, iako je imao tri isključenja manje i dva sedmerca više, a pobjedu 32-28 osigurao je tek u samoj završnici.

Veszprem se vratio na vrh ljestvice sa 13 bodova, jednim više od PSG-a. PPD Zagreb je s tri boda ostao na sedmoj poziciji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica