Obavijesti

Sport

Komentari 0

Novi grad, novi cilj: U Osijeku i odbojkašice idu po Europsko

Novi grad, novi cilj: U Osijeku i odbojkašice idu po Europsko

Rumunjska je zasigurno najteži protivnik. Međutim, naš cilj je prvo mjesto u grupi te što bolji plasman za Europsko prvenstvo, poručila je kapetanica Fabris uoči početka kvalifikacija

VIDEO

Prometno je ovih dana uz osječku Promenadu na Dravi, točnije u hotelu Osijek. Odbojkašima, koji su ondje zadnjih mjesec i pol dana, s ciljem da izbore Europsko prvenstvo sada si se pridružile i odbojkašice. I njihov je cilj identičan.

Dva tjedna nakon što su osvojile Challenger kup u Zadru i izborile Ligu nacija, pred Hrvaticama je nova ovoljetna misija. I nju bi trebale ispuniti u konkurenciji Farskih Otoka, Izraela i Rumunjske, odnosno izboriti plasman na Europsko prvenstvo. Za razliku od odbojkaša, one znaju gdje će ga igrati dogodine, u Belgiji, Estoniji, Italiji i Njemačkoj.

Teži put nego protivnik: Hrvati sredili Norvešku, slijedi odluka
Teži put nego protivnik: Hrvati sredili Norvešku, slijedi odluka
Nakon 22 godine u Hrvatsku se vraća jedna od najboljih svih vremena: Nije bilo jednostavno
Nakon 22 godine u Hrvatsku se vraća jedna od najboljih svih vremena: Nije bilo jednostavno

- Emocije su se slegle. Ponosni smo na ono što smo napravili u Zadru. To nam je velika potvrda za trud i rad koji smo uložili te disciplinu koje smo se držali. To nam je vjetar u leđa. No, moramo stajati čvrsto nogama na zemlji jer imamo još puno rada. Posebno me veseli što u ekipi ima još puno mjesta za napredak. U Osijeku se fokusiramo za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje su nam prvi cilj. Svakako, ovo cijelo ljeto je i priprema za Svjetsko prvenstvo koje nas čeka u Nizozemskoj i Poljskoj - kaže kapetanica Samanta Fabris, koja će tek pristići u grad na Dravi.

Zadar: Europsko odbojkaško prvenstvo: Mađarska - Hrvatska

- Nažalost, ja se još nisam uspjela pridružiti timu zbog ozljeda koje sam imala ranije. Moram još odraditi nekoliko dana rehabilitacije i onda se pridružujem djevojkama u Osijeku. U kontaktu sam s njima. U Osijeku nam je bilo uvijek jako lijepo. Od gostoprimstva, hotela, dvorane, uvjeti su stvarno sjajni.

Hrvatska kvalifikacije otvara u nedjelju 21. kolovoza protiv Farskih Otoka, tri dana kasnije gostuje u Izraelu, pa dočekuje Rumunjsku. Sve domaće utakmice igrat će u Gradskom vrtu, a mogu se pratiti na Sportskoj TV i ArenaSportu,

- Pozivam sve da nas bodre u Gradskom vrtu. Rumunjska je od ova tri zasigurno najteži protivnik. Međutim, naš cilj je prvo mjesto u grupi te što bolji plasman za Europsko prvenstvo - poručila je Fabris.

Izbornik Ferhat Akbaš za ovu akciju nije mijenjao puno, oslonio se na igračice koje su i oduševile u Zadru, Euro će pokušati izboriti: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića