Sport

Komentari 76

Novi igrač Lazija zapjevao Bella Ciao, navijači su ga izvrijeđali

Novi igrač Lazija zapjevao Bella Ciao, navijači su ga izvrijeđali

Bolje bi bilo da je otpjevao himnu Rome, napisao je jedan navijač Lazija na komentar inicijacije albanskog internacionalca u rimskom divu. Bella Ciao je, naime, himna antifašističkog pokreta u Italiji

Uobičajena situacija na pripremama nogometnih momčadi. Novi igrač treba otpjevati pjesmu po svom izboru i tako proći inicijaciju. To najčešće ispadne simpatično. Ali to nije bio slučaj u Laziju.

Naime, Elseid Hysaj (27), koji je pristigao iz Napolija, odabrao je pjesmu Bella Ciao, koju su u Italiji često pjevali za vrijeme prvog lockdowna, pokušavajući se razvedriti dok je zemlju pokosio korona virus.

Ipak, Bella Ciao ima i drugačije konotacije. To je radnička narodna pjesma s kraja 19. stoljeća koja se na Čizmi pjevala za vrijeme Drugoga svjetskog rata kao antifašistička budnica.

Lazijevi navijači žestoko su osudili Hysajevo pjevanje nakon što je snimku objavio njegov suigrač Luis Alberto. Poznata je ljubav diktatora Benita Mussolinija i rimskih nebeskoplavih pa njihovim navijačima ova pjesma nikako nije sjela. Na društvenim mrežama su izvrijeđali Albanca.

"Bolje bi bilo da je otpjevao himnu Rome nego ovo", komentirao je jedan navijač.

POGLEDAJTE I ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: 

 

Najčitaniji članci