Obavijesti

Sport

Komentari 27

Novi igrač 'zmajeva' sprda se sa Sammirom: 'On je ulični igrač!'

Novi igrač 'zmajeva' sprda se sa Sammirom: 'On je ulični igrač!'

Izgleda kao Brazilac, nisam imao pojma da poznaje hrvatski jezik. Taktički sam sve sam odradio, čuo sam što igrači lokosa pričaju i prenio svojima. Sammir je probao plesati sambu, ali nije išlo, kaže mladi stoper

VIDEO

"Prije devet godina bio je ubojica Malmöa, a Malmö je sad dočekao revanš protiv brazilskog Hrvata", piše švedski Expressen o igraču Lokomotive Sammiru (33) u uvodu intervjua s novim reprezentativcem Bosne i Hercegovine Anelom Ahmedhodžićem (21).

On je bio među najbesposlenijim igračima na terenu stadiona Eleda u četvrtak navečer, kad je Malmö razbio Lokomotivu 5-0 u trećem pretkolu Europske lige i zakazao domaći meč u play-offu sa španjolskom Granadom.

Pokretanje videa...

Lokomotiva u Ligi prvaka 01:08

"Sammir, koji je veliko ime za postere, bio je usamljen i iritiran reakcijama suigrača, a Ahmedhodžić ga je, s kolegom Lasseom Nielsenom, lako čuvao", pišu švedski kolege.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kao da je ulični igrač. Stajao je na istom mjestu, pokušao je plesati sambu. Zatvorili smo ga. Kasnio je u duelima i to mi je išlo na živce. Ali nemam ništa protiv njega - rekao je Ahmedhodžić.

Soccer Football - UEFA Europa League - First qualifying round - Malmo FF v MKS Cracovia

Nisu razgovarali tijekom utakmice.

- Izgleda kao Brazilac, nisam znao da poznaje jezik. A nisam se sjećao ni tih njegovih utakmica u Dinamu protiv Malmöa, da baš tako dugo igra...

Ahmedhodžić je prošao sve selekcije švedske reprezentacije, čak je nastpupio i za A vrstu protiv Moldavije u siječnju ove godine, ali je prije nekoliko tjedana odlučio nastupati za zemlju svojih roditelja i trebao bi biti veliki adut izbornika "zmajeva" Dušana Bajevića u play-offu za Europsko prvenstvo.

- Volim igrati protiv klubova s Balkana jer razumijem što igrači govore, to je prednost, mogu se bolje taktički postaviti. Pomaže to i mojim suigračima jer im odmah mogu prenijeti što protivnici govore. Taktički sam sam držao sve - kaže Ahmedhodžić.

U play-offu će ga čekati drugi veteran, Roberto Soldado (35), bivši španjolski reprezentativac koji je igrao za Valenciju, Real Madrid i Tottenham. Ali Ahmedhodžić, stoper koji je ponikao u Malmöu i tri godine proveo u Nottingham Forestu pa se vratio kući, kaže kako ga se ne boji.

- Ma on je već ostario - rekao je kroz smijeh.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu