Obavijesti

Sport

Komentari 33

Glavu gore, dečki: Bez Hrvata u drugoj vožnji, Francuzi na vrhu

Glavu gore, dečki: Bez Hrvata u drugoj vožnji, Francuzi na vrhu

Filip Zubčić krenuo je agresivno kao i uvijek, ali danas ga je žestok nastup koštao pogreške pa je izletio. Odustao je i Kolega dok Rodeš i Vidović nisu uspjeli izboriti nastup u drugoj vožnji

Francuz Clement Noel bio je najbrži u prvoj vožnji slaloma Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu, a nijedan od četiri hrvatska skijaša nije uspio izboriti drugu vožnju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zubčić nakon drugog srebra u Adelbodenu 00:47

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić odustao je u prvoj vožnji slaloma nakon što je sa startnim brojem 16 na samom početku staze zahaklao vrata. Zubčić je u prethodna dva dana zauzeo dva druga mjesta u veleslalomu u Adelbodenu, ali nije uspio nastaviti sa sjajnim rezultatima i u slalomu.

Na prošlom slalomu u Zagrebu, Zubčić je petim mjestom ostvario rezultat karijere u ovoj disciplini. 

Istok Rodeš je sa startnim brojem 32 zaostao 2.51 sekundi za vodećim, što mu je bilo dovoljno za 37. mjesto, a do plasmana u drugu vožnju nedostajalo su mu 43 stotinke. 

Matej Vidović je imao startni broj 57, a zauzeo je 44. poziciju s 2.92 sekundi zaostatka za Noelom, dok je Samuel Kolega odustao. Obojica su na prošlom slalomu u Zagrebu ostvarili plasmane karijere. 

Noel vodi s 41 stotinkom prednosti ispred sunarodnjaka Victora Muffata-Jeandeta, dok trećeplasirani Švicarac Loic Meillard zaostaje 42 stotinke. 

Druga vožnja je u 13.30 sati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
PRVA UTRKA, SLALOM 10.30 SATI , Adelboden, Švicarska
Sortiranje događaja
LOŠ DAN ZA HRVATE

I posljednji Hrvat danas završio je prvu vožnju. Samuel Kolega startao je posljednji od četvorice hrvatskih skijaša (61.) te se uklopio u rezultate prethodnika. Kao i Filip Zubčić, Kolega je izletio sa staze pa ćemo prvu vožnju nažalost zaključiti bez ijednog plasmana u drugu.

Vodeći je Francuz Clement Noel, iza njega je sunarodnjak Victor Muffat-Jeandet dok je treći Švicarac Loic Meillard.

Druga vožnja je na rasporedu u 13.30 sati.

VIDOVIĆ BEZ DRUGE VOŽNJE

Matej Vidović odradio je svoj nastup i ostvario 42. vrijeme. Danas nije naš dan, Vidović se pridružio Zubčiću i Rodešu, koji također nisu uspjeli izboriti drugu vožnju.

11.22

I Rodeš je završio svoj nastup. Ciljem je prošao kao posljednji s velikim zaostatkom +2.51... Nekoliko manjih grešaka i nastup bez pravog ritma koštale su ga lošijeg plasmana.

Odmah potom ispred njega završili su Simonte i Digruber i izgledno je da Rodeš neće vidjeti drugu vožnju.

11.18

Neuništivi Giuliano Razzoli uspio je završiti utrku, u cilj je ušao s 22. vremenom pa se nada da će uspjeti izboriti drugu vožnju.

Talijan je zaključio prvih 30, slijedi Belgijanac Marchant pa Istok Rodeš!

11.13

Još četiri skijaša i slijedi nam nastup Istoka Rodeša, koji starta 32.

Komentari 33