Obavijesti

Sport

Komentari 112

Olmissum pao u grotlu Cibone, Futsal Dinamo prvak Hrvatske!

Olmissum pao u grotlu Cibone, Futsal Dinamo prvak Hrvatske!
11

Futsal Dinamo je u četvrtoj utakmici finalne serije pred 4500 navijača u Draženovu domu pobijedio Olmissum s 3-1 i osvojio prvi naslov prvaka Hrvatske

Zagrebački Futsal Dinamo postao je novi prvak Hrvatske u futsalu nakon što je u ponedjeljak, u četvrtoj utakmici finala doigravanja, pobijedio omiški Olmissum s 3-1 pred 4500 gledatelja u rasprodanom KC "Dražen Petrović" te slavio s ukupnih 3-1 u pobjedama.

Strijelci za naslova vrijednu pobjedu Futsal Dinama bili su Kristijan Postružin u 11. minuti, Luka Perić u 14. minuti i Tihomir Novak u 28. minuti. U 36. minuti pogodak za konačnih 3-1 postigao je Marko Kuraja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nošena gromoglasnom podrškom s tribina domaća momčad je imala "igrača više". Prvi put su se tribine Draženovog doma zatresle u 11. minuti, kad je nakon udarca iz kuta koji je izveo Filip Novak, a loptu u mrežu je s pet metara poslao Kristijan Postružin za vodstvo Dinama 1-0.

Zagreb: ?etvrta utakmica finalne serije 1.HMNL izme?u Futsal Dinama i Olmissuma

U sljedeće dvije minute zaprijetili su Omišani koje su centimetri dijelili od izjednačenja. Prvo je Antonio Sekulić pogodio vratnicu, a onda je Josip Jurlina pucao malo iznad grede.

I kad Olmissum nije uspio izjednačiti, Futsal Dinamo je odgovorio pogotkom za 2-0. Nakon udarca iz kuta igrač gostiju je loptu odbio u zrak, a Luka Perić je sjajnim volejom s devet metara pogodio uz lijevu vratnicu.

Zagreb: Četvrta utakmica finalne serije 1.HMNL između Futsal Dinama i Olmissuma

U drugom poluvremenu je situacija za goste postala još lošija, kad je u 27. minuti isključen prvi vratar Nikola Čizmić, jer je u izglednoj prilici potegnuo za nogu suparničkog igrača. Minutu poslije domaća momčad je došla do trećeg pogotka.

Iskusni Tihomir Novak driblingom se oslobodio Stjepana Perišića te s više od 10 metara svladao Josipa Bilandžića koji je zamijenio isključenog Čizmića.

Kad je do kraja utakmice ostalo devet minuta, Olmissum je riskirao i zaigrao s igračem - vratarom, što se Omišanima isplatilo u 36. minuti kad je, nakon odlične akcije i dodavanja Sekulića, Marko Kuraja uspio svladati Antu Piplicu. No, to je bio samo utješni pogodak za momčad koja je dvaput osvajala naslov (2020. i 2021.), a sada prvi put izgubila u finalu.

Zagreb: Četvrta utakmica finalne serije 1.HMNL između Futsal Dinama i Olmissuma

Futsal Dinamo je u svom prvom finalu došao do naslova i postao prvi zagrebački klub od 2017. koji je postao prvakom, nakon što je trofej triput završio u Makarskoj, a dvaput u Omišu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DOIGRAVANJE ZA PRVAKA 20.15 , KC Dražen Petrović
Futsal Dinamo
Postružin 11' Perić 15' Novak 28'
3 : 1
Olmissum
Kuraja 36'
Sortiranje događaja

Kraaaaaaaaaaaaaaj. Ništa od senzacionalnog povratka Omišana, Futsal Dinamo slavi svoj prvi naslov prvaka Hrvatske.

36'

GOL! Kuraja je zabio i vratio nadu Olmissumu. Izigrali su Omišani s igračem više, a Sekulić je na drugoj stativi pronašao Kuraju, koji nije imao težak posao.

32'

Ali evo nove prilike Futsal Dinamo. Još jednom brani golman Bilandžić!

32'

Šesti akumulirani za Omišane, odnosno deseterac za Futsal Dinamo, ali Čekol ne uspijeva zabiti.

30'

Peti akumulirani prekršaj Omišana, svaki sljedeći bit će kažnjen izravnim udarcem s deset metara.

Komentari 112