Obavijesti

Sport

Komentari 3

Novi vlasnik Šibenika poručio: Moramo i hoćemo ostati u ligi! Jurići: Stabilizirali smo klub...

Novi vlasnik Šibenika poručio: Moramo i hoćemo ostati u ligi! Jurići: Stabilizirali smo klub...

Mi preuzimamo firmu, a ne igračku koju ćemo odbaciti nakon dva ili tri mjeseca. Ponavljam, siguran sam da ćemo ostati u ligi i graditi Šibenik na tim temeljima, rekao je Željko Karajica

VIDEO

Novi vlasnik Hrvatskoga nogometnog kluba Šibenik, menadžer boksača Filipa Hrgovića Željko Karajica, predstavio je u četvrtak plan upravljanja prvoligašem sa Šubićevca.

Na mjesto sportskog direktora, koje je ostalo upražnjeno nakon odlaska Darija Dapca, postavio je Šibenčanina Hrvoja Kulušića, koji je to radio i prije dolaska obitelji Jurić.

Pokretanje videa...

Obnova Šubićevca 03:35

- Možemo mi crtati strukture kluba kako god želimo, ali travnjak govori jedinu istinu. Ne treba više gledati unatrag premda znam da je zadnjih tjedana vladala neizvjesnost oko kluba. Moramo tu maglu pokušati skinuti nekom novom euforijom. Primarni cilj je u narednih pet mjeseci stabilizirati klub. Šibenik mora i hoće ostati u HNL-u. Rekao bih da su u tom smislu pred nama ključni tjedni. Predugo sam u sportu i znam da je najvažnija prva sljedeća utakmica, a to je gostovanje kod Hajduka u nedjelju - rekao je Karajica.

Njegova je tvrtka vlasnik još dvaju klubova, Austrije iz Klagenfurta i Victorije iz Berlina. Šibenik je trenutačno pet bodova ispred posljednje Gorice.

- Znam kako izgleda tablica i da imamo samo pet bodova prednosti pred Goricom. Za nas je prvenstvo počelo već u srijedu kada je naš glavni konkurent igrao važnu utakmicu. Međutim ni mi nismo sjedili skrštenih ruku. Već smo krenuli u posao jer moramo što prije pojačati momčad. Stoga, u idućih nekoliko dana možete očekivati objavu dolaska nekih novih igrača. A onda, kada osiguramo prvoligaški status, čeka nas puno posla u organizaciji i postavljanju kluba na razinu kakvu zaslužuje jedan hrvatski prvoligaš - dodao je Karajica.

Čak i ako Šibenik ispadne iz lige, istaknuo je, neće ga napustiti.

- Ovo je preozbiljan posao. Mi preuzimamo firmu, a ne igračku koju ćemo odbaciti nakon dva ili tri mjeseca. Ponavljam, siguran sam da ćemo ostati u ligi i graditi Šibenik na tim temeljima. Znate, trenutačna situacija u Šibeniku je divna priča prema onome koju sam zatekao u Klagenfurtu. Tamo smo na stadionu imali posađeno drveće kada smo kupili klub, ali danas smo stabilni bundesligaš. Mogu samo poručiti kako smo spremni krenuti u bitku - zaključio je.

Šibenik: Željko Karajica novi je vlasnik HNK Šibenik

Bivša uprava, obitelj Jurić, objavila je priopćenje po odlasku. Prenosimo ga u cijelosti:

"Poštovani predstavnici medija, drage Šibenčanke i Šibenčani, zainteresirana sportska javnosti, ovim putem obavještavamo vas da je jučer potpisan kupoprodajni ugovor nad dionicama HNK Šibenik u vlasništvu obitelji Jurić, te kako je time završen M&A process preuzimanja kluba HNK Šibenik s.d.d.

Vlasničke dionice HNK Šibenik s.d.d. s preuzela je tvrtka SEH Fußball Beteiligungs GmbH, koja je dio grupacije SEH Sports & Entertainment Holding, na čelu s gospodinom Željkom Karajicom, investitorom koji je trenutni vlasnik nogometnih klubova FC Viktoria 1889 Berlin i SK Austria Klagenfurt.

U naš Šibenik ušli smo punim srcem i entuzijazma da pomognemo jednom od najvećih i najstarijih klubova u Lijepoj našoj, te smo u posljednjih 12 mjeseci odradili proces stabilizacije za koji je, prema prvim procjenama, bilo predviđeno najmanje 2 do 4 godine. 

Ponosni smo na sačuvana radna mjesta te što smo klub s ruba stečaja doveli do urednog funkcioniranja i njegovog razvitka za vrijeme naše uprave. Želimo istaknuti kako smo nogometni klub Šibenik preuzeli prije godinu dana u najtežim trenutcima od njegova osnutka.

Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige

Od prvog dana započeli smo temeljiti proces stabilizacije kluba u svim njegovim segmentima, te s ponosnom možemo istaknuti kako ga predajemo novim vlasnicima u potpuno uređenom stanju, te kao klub koji po svom financijskom i organizacijskom segmentu stoji uz bok ostalim klubovima SuperSport HNL.

Našim ulaskom u klub sačuvali smo sva radna mjesta, isplatili sve u tom trenutku zatečene financijske obveze prema djelatnicima, igračima i stožeru kluba. Naša obitelj okreće se novim sportskim izazovima i projektima, te ostajemo i dalje dio prave nogometne obitelji.

Ovim putem želimo se i javno zahvaliti svim našim djelatnicima, Funcutima, simpatizerima kluba i svima onima koji su zajedno sa nama i našom obitelji požrtvovno radili za prosperitet našeg i vašeg kluba.

Upravo radna zajednica i svaki djelatnik ponaosob najveća su snaga i ponos ovog sportskog kolektiva. U moje osobno ime, kao i ime cijele moje obitelji istinski vam hvala na suradnji, pomoći i vjeri da zajedno možemo izgraditi još bolji HNK Šibenik.

Novim vlasnicima želimo puno sportskog uspjeha, sreće i daljnjeg razvitka sportske politike kluba, te im stojimo na raspolaganju za svaki oblik pomoći, podrške i suradnje. I na kraju, našim igračima, Narančastima, od najmanjeg Špigeta do Seniora želim puno sportskog uspjeha i svu sreću ovog svijeta te da svaki dan s ponosom nosite Narančasti dres voljenog nam kluba.

Od danas pa do zauvijek najveći navijači Šibenika! Ti jedini, Ti najbolji!", napisali su bivši vlasnici HNK Šibenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki