Obavijesti

Sport

Komentari 3

Novi život Urugvajca bez noge: Silva je plakao samo jedanput

Novi život Urugvajca bez noge: Silva je plakao samo jedanput
2

DARIO SILVA On je shvatio što mu se dogodilo tek kada je gledao TV u bolničkom krevetu. Potom je zaplakao, a tri minute poslije shvatio je da suze neće pomoći. Okrenuo se i započeo svoj novi život...

VIDEO

Nekada sjajni urugvajski napadač Dario Silva u 33. je godini doživio užasnu prometnu nesreću koju je skrivio u alkoholiziranom stanju. Bivši reprezentativac Urugvaja ostao je bez potkoljenice u ljeto 2006. pretrpjevši tešku nesreću kad je automobilom naletio na rasvjetni stup.

Taj se stup srušio na auto te mu zdrobio desnu nogu koja je amputirana ispod koljena.

Život mu se donekle vratio u normalu nakon što mu je napravljena proteza po mjeri. Od tada se posvetio uzgoju trkaćih konja, a imenovan je i kumom Zaklade za djecu s krilima koja pomaže siromašnoj urugvajskoj mladeži.

Tri godine poslije nesreće, Dario je nastupio u dobrotvornoj utakmici za spomenutu Zakladu što se odigralo u gradu Punta del Este. Zaigrao je momčad estradnih zvijezda Urugvaja i Argentine. I to kako! Trčao je terenom, pucao po golu te dodavao suigračima. Zabio je i gol iz penala za pobjedu te bio junak svoje momčadi.

Nesreća koja se dogodila 23. rujna 2006. dovela ga je do prekretnice. Shvatio je što mu se dogodilo tek kada je sve vidio na televiziji u bolničkom krevetu i kako kaže, zaplakao prvi i zadnji put u životu.

Potom je zaplakao, a tri minute poslije shvatio je da suze neće pomoći, odnosno da više nikad neće zaplakati zbog nesreće koja mu se dogodila. Uvidio je kako je novi život pred njim u kojem se mora boriti dan za danom.

Impresionirao je sve oko sebe životnom energijom pa je pored uzgoja trkaćih konja prešao i na svoju veliku ljubav - veslanje. Taj je sport vrlo popularan u Urugvaju, a Dario Silva pokušao se kvalificirati i na Olimpijske igre u Londonu.

Bilo ga je u politici, no tu se nije dugo zadržao pa se vratio nogometu. Danas je ponovo u nogometu i to kao skaut za mlade talente, pomaže agenciji svog prijatelja Renea Ramosa.

- On je jedan od najboljih napadača s kojim sam igrao. Razumjeli smo se savršeno, na terenu i izvan njega. Znali smo si kretnje napamet, bili smo sjajan tandem - prisjetio se njegov bivši suigrač Dely Valdes.

Silva je bio dobro poznat napadač diljem Europe. Igrao je u Cagliariju, Espanyolu, Malagi i Sevilli, a zadnji mu je klub bio Portsmouth, iz kojeg je otišao nedugo prije dolaska Nike Kranjčara. Nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji.

Također, bio je autor najbržeg gola u povijesti španjolske La lige. Bilo je to u sezoni 00/01 i trebalo mu je tek osam sekundi da zabije za Malagu protiv Valladolida na Rosaledi. Njegov rekord srušio je Joseba Llorente 2008. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta