Obavijesti

Sport

Komentari 22

Novo pravilo zaleđa na Otoku zbog kojeg će mnogi plakati

Novo pravilo zaleđa na Otoku zbog kojeg će mnogi plakati
2

S početkom nove sezone u Premiershipu dolazi i novo pravilo kod zaleđa. Od sada će se zaleđe svirati i kada igrač u nedozvoljenoj poziciji samo pokaže namjeru igrati

VIDEO

Puca li igrač na gol, a njegov momčadski kolega u nedozvoljenoj poziciji pokuša igrati loptom, svirat će se zaleđe čak i ako ne dira loptu. Bitna je namjera igranja loptom, ali i kada igrač u zaleđu samo zasmeta golmanu.

Novo je to pravilo koje se u Premier ligu uvodi od ove sezone zbog kojeg bi moglo biti puno više sviranih zaleđa no do sada. Do ove sezone pasivno zaleđe nije svirano bez obzira na namjeru igrača koji se nalazi u nedozvoljenoj poziciji.

Najbolje se to vidi na primjeru iz prošle sezone u priloženom videu.

U utakmici Manchester Uniteda i Stokea Juan Mata je izvodio slobodan udarac, lopta je preletjela obranu Stokea, Marcos Rojo bio je u zaleđu te je pokušao pucati glavom. No promašio je loptu koja bez da ju je itko dirao odlazi u mrežu. Gol se piše Mati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da se ta ista situacija ponovi u ovoj sezoni, sudac bi morao svirati zaleđe Roja i poništiti gol.

' Ako igrač koji je u zaleđu samo pokaže namjeru da je htio igrati loptom ili je pokušao zasmetati suparničkom igraču ili golmanu, gol će se smatrati neregularnim ', stoji u novom pravili FA-a.

POGLEDAJTE VIDEO : Ovo je drugi primjer u kojem bi u sezoni ispred nas bio poništen gol! U ovom slučaju Rooney nije namjeravao igrati loptom, no zasmetao je golmanu.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu