Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Obama mijenja mišljenje, može i Zdravko Mamić ponašanje...'

'Obama mijenja mišljenje, može i Zdravko Mamić ponašanje...'
1

Da žarko želim promjene u Hrvatskom nogometnom savezu ili Dinamu, ne bih nastojao sjesti za stol s Mamićem - on je odavno deklarirao što ga zanima - nego bih razgovarao s publikom

VIDEO

Američki predsjednici i nogometni menadžeri, nacija nebitna, jedan su u nizu dokaza da je sport slika svijeta. Tata Bush, sin Bush, a priča se da i braco Bush ima stanovitih potencijala za predsjednika. Clinton, pa žena mu. Nakon što je Trump pobijedio na izborima pala je ideja da se Obaminu ženu odmah počne pripremati za utrku 2020. godine. Stalno ista ekipa.

Nogometna zvijezda, igrao čovjek u Realu, želi biti menadžer. I ne može se načuditi kako ga svuda lijepo prime, ugoste taman kako se goste bivše Realove zvijezde, ma čak i o poslu s njim popričaju, ali nikako da im proda igrača. Ne znaš je li teže postati trener hrvatskog prvoligaša ili agent koji pod normalno trži igrače.

Izgleda da kapital u oba slučaja traži provjerene kadrove. Koji sve znaju, ništa im ne moraš objašnjavati, nema iznenađenja, kamoli iščašenog ponašanja.

Složimo li se da rješenje nije u demokraciji, nego u moralu, etici, rješenje nisu političari, a u preslici svijeta rješenje nisu ni gazde klubova i saveza. U samo dvije sličice sve što o problemu treba reći rekao je Leo DiCaprio. U dokumentarcu o klimatskim promjenama.

Ne očekuješ valjda od političara da mijenjaju svijet. Pa, oni su tu da udovolje masama. Pokazao je dvije Obamine izjave o pobačaju. Protiv i za. Ako su birači protiv ili samo misli da su birači protiv, i on je protiv.

Birači promijene mišljenje, promijeni i on. I eto nas.

Jedini kutak svemira koji mogu promijeniti sam ja sam. Ali, hajde, recimo da mogu mijenjati i druge. Sigurno ne mogu utjecati na čovjeka koji svoj cilj ostvaruje govoreći što većina želi čuti. Zato, da žarko želim promjene u Hrvatskom nogometnom savezu ili Dinamu, ne bih nastojao sjesti za stol s Mamićem - on je odavno deklarirao što ga zanima - nego bih razgovarao s publikom.

Da se publika stvarno promijeni, neovisno odlučivala o Maminju skupština dioničara, odlučivali delegati skupštine udruge građana, ma da ih je jednoga po jednoga on imenovao, ili se o njemu odlučivalo po načelu jedan član - jedan glas, ne bi mu bilo spasa. Ili bi i Maminjo promijenio ponašanje kao Obama mišljenje o pobačaju?
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika