Obavijesti

Sport

Komentari 1

Od Auxerrea do Hereenveena, "modri" bolju priliku nisu imali

Od Auxerrea do Hereenveena, "modri" bolju priliku nisu imali
1

Dinamo od 1969. godine čeka to proljeće u Europi. "Modri" su imali mnogo prilika, od Auxerrea, Altetico Madrida, Marseillea, Parme, Dnipra, Fulhama, Heerenveena...

VIDEO

Kad se počne nabrajati povijest Dinamovih ispadanja u Europi čovjek se zapita, pa je li to moguće? Od 1969. godine čeka se to proljeće u Europi.

 "Modri" navijači na iglama su bili u sezoni 1994/1995. Dinamo je izvukao francuski Auxerre u prvom kolu Kupa pobjednika kupova. Nakon 3-1 pobjede u Maksimiru, "modri" su izgubili na gostovanju 3-0 i tu je počeo niz europskih neuspjeha. 

No prije tog niza, Dinamo je izbačen iz Europe zbog nereda navijača pa sezonu 1996/1997 nisu niti igrali u Europi.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka 1997/1998 Dinamo je izvukao Partizan u prvom pretkolu. U prvoj utakmici 1-0 u Beogradu, a u drugoj - "modra" rapsodija. Pet komada i Partizan je osigurao utakmicu protiv Newcastlea za ulazak u Ligu prvaka. Na St. James Parku bilo je 1-0 za Newcastle, u Zagrebu su se igrali produžeci, a Ketsbaia je uništio sve snove Dinamovih navijača.

Dinamo ide u Kup Uefa i u osmini finala ispadaju od Atletico Madrida (1-1, 0-1). Opet nema proljeća u Europi.

Godinu dana kasnije, Dinamo ulazi u Ligu prvaka nakon što je preskočio Celtic. U skupini su bili s Ajaxom, Portom i Olympiacosom. U zadnjoj utakmici protiv Grka Dinamu je trebala pobjeda od tri gola razlike. Završilo je 1-1 i Dinamo ponovno ispada iz Europe.

 No Liga prvaka ponovno se igra u Zagrebu. U sezoni 1999/2000 Dinamo je u skupini sa Sturmom, Marseilleom i Manchester Unitedom. Dinamo se borio sa Sturmom za 3. mjesto i Kup Uefa, trebala im je pobjeda na gostovanju kod Marseillea, no završilo je 2-2. 

Slijede ispadanja od Parme, Maccabija, Fulhama, Dnipra... Nema sreće za Dinamove navijače.U sezoni 2004/2005 Dinamo ulazi u Kup Uefa u grupnu fazu. U skupini su još Beveren, Heerenveen, Stuttgart i Benfica. Dinamo je u predzadnjem kolu imao sve u svojim rukama. Na Maksimiru su trebali slaviti protiv Heerenveena, vodili su 2-0 do 80. minute, no dva gola su ih "pokopala".

 Sljedeće godine u prvom pretkolu Kupa Uefe "modre" izbacuje Auxerre, a iduće dvije godine ulaze u Kup Uefa, ali oba puta bez prolaza dalje.U sezoni 2008/2009 Dinamu je trebala pobjeda protiv Temišvara na praznom Maksimiru, a u isto vrijeme Ajax je u Amsterdamu morao slaviti protiv Anderlechta. No Nizozemci i Belgijci odigrali su "prijateljsku" utakmicu, Anderlecht je slavio 3-1, a u Maksimiru je Dinamo izgubio svaku volju za igrom nakon što su čuli rezultat u drugoj utakmici. Izgubili su od Temišvara 2-1.

U srijedu je opet povijesna utakmica. PAOK u Maksimiru, nastavak europskog prokletstva ili...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe