Sport

Komentari 11

Od bajke do tragedije: Vardar se raspao u nekoliko tjedana!

Od bajke do tragedije: Vardar se raspao u nekoliko tjedana!

Ruski vlasnik Vardara Serger Samsonenko, uvrijeđen jer su ga napali zbog cijene ulaznica za play-off Europske lige, odlazi iz kluba, ne samo iz nogometnog, već i rukometnog kojeg je odveo na vrh Europe

Vardar je bio jedno od ljepših priča ovogodišnjih kvalifikacija Lige prvaka. Makedonci su izbacili švedski Malmo pa su protiv Kopenhagena do 75. minute imali prolazak za play-off Lige prvaka. Ispali su, a u doigravanju za Europsku ligu izvukli su turski Fenerbahče. No tu priča dobiva ružan kraj. 

Ruski poduzetnik Sergej Samsonenko, koji je od 2014. godine vlasnik Vardara i koji se obvezao da će u klub godišnje ulagati najmanje 1,5 milijuna eura, objavio je da se na kraju sezone povlači iz kluba. 

Okidač je navodno bio napad makedonske javnosti nakon što je Rus digao cijene ulaznica za utakmicu protiv Fenerbahčea. Samsonenko je stavio cijene karata od 30 do 50 eura, a kad su ga mediji i navijači razapeli zbog toga, odlučio je da se povlači ne samo iz nogometnog kluba, već i rukometnog koji je senzacionalno doveo na vrh Europe.

- Nikad me ništa nije pogodilo kao kritike u posljednjih nekoliko dana. Odluka je samo moja, teško je, ali više neću ulagati u nogomet i rukomet. Ovo je moja posljednja sezona. Nijedna cijena karata ne može se mjeriti s novcem koji sam uložio u makedonski nogomet i rukomet - rekao je Samsonenko i šokirao makedonsku javnost.

Klubove, za koje je rekao da su u odličnom financijskom stanju, vraća starim vlasnicima, a ulaznice za Fenerbahče koštat će samo pet eura. Samo dva dana prije utakmice protiv Turaka Vardar je doživio novi udarac.

- Odlučio sam podnijeti ostavku. To se nije dogodilo preko noći, htio sam otići još kad smo ispali od Kopenhagena. No poraz od Škendije me još jače pogodio. Hvala svima u klubu i sretno protiv Fenerbahčea - rekao je Goce Sedloski, sad već bivši trener Vardara.

Najčitaniji članci