Obavijesti

Sport

Komentari 26

Od Dinama su u Europskoj ligi uspješnija tri kluba! Oršić: Koga god izvučemo, ravnopravni smo

Od Dinama su u Europskoj ligi uspješnija tri kluba! Oršić: Koga god izvučemo, ravnopravni smo
5

Bilo mi je drago kad sam vidio da sam stoper, ali ozlijedio se Leovac i morao sam na beka. Što mi nikad nije problem, rekao je Gvardiol, a trener CSKA kao da je najavio Vlašićev transfer: Velik je potencijal i mi ga nećemo sputavati u njegovom razvoju

VIDEO

Opet se u Dinamovoj svlačionici pjevalo, kako i ne bi nakon tako krasnog završetka europske godine. Pa u cijeloj Europskoj ligi Samo su Arsenal, Bayer Leverkusen i Hoffenheim bili uvjerljiviji, osvojili više bodova!

- Možemo biti zadovoljni pobjedom, samo žalimo za tim primljenim golom - rekao je Joško Gvardiol, koji je glavom nakon Majerova ubačaja načeo Ruse.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

- Kako sam zabio? Svi znamo da Majer ima dobar centaršut, a ja sam se našao na pravom mjestu i zabio.

Joško je počeo na svojoj prirodnoj i dražoj poziciji, kao stoper, jer zbog bolesti Lauritsen nije bio u sastavu. Ali nakon rane ozljede Leovca opet je bio lijevi bek.

- Bilo mi je drago kad sam vidio da igram stopera, ali ipak, ozlijedio se Leovac i prešao sam na drugu poziciju. Što mi nikad nije bio problem, niti će ikad biti. Idemo se oporaviti i odmoriti pa se pripremiti za Rijeku. Ždrijeb? Nemam nekih posebnih želja, kako nama tako i njima.

Mislav Oršić zabio je gol i dvaput drmao vratnicu.

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru

- Od početka smo bili dobri, dobro smo ušli, agresivno, ništa nismo htjeli prepustiti slučaju, da eventualno loše završimo godinu. Nažalost, dobili smo gol, ali nema veze, važno je da smo prošli. Čudno je to u nogometu, kad ti netko spomene da tako nešto postoji... Kad uđeš u skupinu, ne razmišljaš o tome da nećeš primiti gol, a nakon pet utakmica želiš i šestu.

Ne žali previše što nije utrpao još koji.

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru

- Dobro smo igrali pa smo zabijali. A u ždrijebu koga god izvučemo, ravnopravni smo, treba se samo dobro pripremiti. Rijeka? Bit će baš pravi derbi, nažalost bez publike, ali barem želim da ljudi pred TV-om uživaju.

A jedini igrač koji je Dinamu zabio gol ove sezone u Europskoj ligi hrvatski je mladi reprezentativac Kristijan Bistrović.

- Odigrali smo dosta loše prvo poluvrijeme, ispod svake razine. Dinamo je bio dobar i u obrani i u napadu i zasluženo je pobijedio. Moj gol? Ma, nama taj gol ne mijenja ništa, u lošem smo trenutku i moramo jako puno raditi da se izvadimo u preostale dvije utakmice u prvenstvu - utučeno je govorio Bistrović i dodao:

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru

- Teško je biti zadovoljan svojom igrom ako izgubiš 3-1.

Prokomentirao je i ždrijeb skupina na Euru U21, koji je Hrvatsku smjestio u Sloveniju, u skupinu s Engleskom, Portugalom i Švicarskom:

- Imamo šanse proći, jako smo kvalitetni, baš dobar kolektiv s novim izbornikom i svi se veselimo Euru. Dosta je jaka skupina, ali na EP-u nema slabih.

Viktor Gončarenko, trener CSKA, bio je potišten:

- U prvom poluvremenu puno toga nije bilo dobro u našoj igri, ma ništa nismo uspjeli zaustaviti, ni njihove napade, baš ništa. U drugom poluvremenu bili smo agresivniji, popravili se, ali to nije bilo dovoljno da spasimo sve. No, drago mi je što smo barem pokazali karakter u nastavku utakmice. Dinamo je iskusna momčad, vidi se da su već igrali puno ovakvih utakmica na ovoj razini natjecanja - govorio je Bjelorus i nastavio:

- Da, Dinamo je mogao dati više golova u prvom poluvremenu, ali mislim kako je na koncu pravedan rezultat. Nama je sreće nedostajalo u domaćim utakmicama, danas je Dinamo bio puno bolji. Koliko daleko mogu otići u Europskoj ligi? To najviše ovisi o njihovom ždrijebu i koga će dobiti za suparnika u nokaut fazi Europske lige.

Pohvalio je dvojicu Hrvata u svojoj momčadi i kao da je najavio Niksijev transfer:

- Kristijan Bistrović? Zabio je odličan gol, no kod nas je u veznom redu jako velika konkurencija, ali moguće je da će do zimske pauze i on dobiti više minuta. Nikola Vlašić? Ma on kod nas napreduje sjajno, doista njegov je razvoj ove sezone odličan. Nikola ima stvarno veliki potencijal i mi ga kao klub sigurno nećemo sputavati u njegovom daljnjem razvoju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...