Obavijesti

Sport

Komentari 9

Odbojkaši otvaraju EP: Sigurni smo da možemo i u drugi krug

Odbojkaši otvaraju EP: Sigurni smo da možemo i u drugi krug
1

Hrvatski odbojkaši prvu utakmicu na Europskom prvenstvu igraju danas protiv aktualnih osvajača Svjetske lige Francuske u 18 sati. Na EP-u nas nije bilo od '07.

VIDEO

Hrvatske muške odbojkaške reprezentacije na Europskom prvenstvu nije bilo punih osam godina, no odbojkaši predvođeni izbornikom Igorom Šimunčićem danas se vraćaju na veliku scenu. Protiv aktualnog osvajača Svjetske lige Francuske u 18 sati otvaraju EP.

- Za mene kao izbornika ovo EP ima dvojako značenje, jedno je da pokažemo Europi kako Hrvatska nakon 2007. ponovo ima jaku mušku reprezentaciju, a drugo da pokušamo proći u drugi krug natjecanja, a onda što bude - rekao je za portal odbojka.hr izbornik Šimunčić.

Skupina je teška, uz Francusku tu je još i domaćin Italija te Estonija.

- Rekao bih da je na završnici EP-a svaka skupina teška i da u 16 ekipa koje su otišle na EP nema ama baš niti jednog slabog protivnika. Konkurencija u današnjoj muškoj europskoj odbojci je brutalna, ima bar još 7-8 reprezentacija koje imaju ozbiljne programe i logistiku, a nema ih ovdje i treba nam biti čast što smo ponovo dio toga. Naravno da se nadamo prolasku u drugi krug natjecanja, iako smo svjesni da će trebati odigrati odlične tri utakmice da to i ostvarimo. Estonija je utakmica koja nama, ali i Estoncima nudi prolazak u daljnje natjecanje. Međutim, i mi i oni trebamo fizički i emocionalno "preživjeti" prva dva dana natjecanja i mislim da će to biti ključna stvar u našem srazu, tko uspije sačuvati više snage za treći dan, ići će dalje - kaže izbornik.

Nakon Francuske na redu je utakmica s Italijom u subotu u 20.30, dok s Estonijom igramo u nedjelju u 15.00 sati. Prijenosi sve tri utakmice Hrvatske bit će na HRT-ovu 4. programu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...