Obavijesti

Sport

Komentari 3

Odbojkašice otputovale po OI: Možemo pobijediti baš sve!

Odbojkašice otputovale po OI: Možemo pobijediti baš sve!
1

Suparnice Hrvatskoj u skupini B u Apeldoornu bit će Turska (8. siječnja), Belgija (9. siječnja) i Njemačka (10. siječnja), a u skupini A nalaze se Nizozemska, Bugarska, Azerbajdžan i Poljska

VIDEO

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u petak je otputovala u Bugarsku gdje će odigrati prijateljske susrete s domaćom selekcijom kako bi se što bolje pripremila za nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. koji će se igrati u nizozemskom Apeldoornu od 7. do 12. siječnja.

Suparnice Hrvatskoj u skupini B u Apeldoornu bit će Turska (8. siječnja), Belgija (9. siječnja) i Njemačka (10. siječnja), a u skupini A nalaze se Nizozemska, Bugarska, Azerbajdžan i Poljska. Plasman u polufinale osigurat će po dvije prvoplasirane reprezentacije, dok je nastup na OI izboriti samo pobjednik turnira. 

Hrvatica na zaleđenom sjeveru: Jela sam soba, a sunca - nema
Hrvatica na zaleđenom sjeveru: Jela sam soba, a sunca - nema

- Pripreme su mi važne kako bih mogao odrediti u kakvoj smo formi za turnir, a Bugarska je izvrstan protivnik baš za to. U Nizozemskoj nas očekuju protivnici na vrlo visokoj razini, ali želimo igrati našu najbolju odbojku. Moramo napraviti puno u kratkom roku, no vjerujem da možemo do plasmana na Olimpijske igre. Sve ekipe na turniru su dobre, ali izdvojio bih Tursku kao najveći izazov u našoj grupi - izjavio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako ih očekuju teške utakmice, među djevojkama vlada optimizam i pozitivna atmosfera.

- Nismo se vidjele od ljeta i sada smo se ponovno okupile, atmosfera je odlična i pune smo nade. U ekipi je puno mladih igračica kojima je ovo prvi ovakav turnir tako da je pozitivna i određena pozitivna trema - rekla je hrvatska reprezentativka Sanja Gamma koja se osvrnula i na protivnike na turniru:

- Protiv Njemačke i Belgije nismo dugo igrali, a riječ je o izvrsnim ekipama. S Turskom igrali ljetos na Europskom prvenstvu, izgubile 3-2, bilo je gusto i igrala se odbojka na visokoj razini. Turnir je težak, ali nema nijedne ekipe koju ne možemo pobijediti.

Uz Gammu na pripreme i turnir otputovale su još Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović. Kapetanica Samanta Fabris u četvrtak je sa svojim Kazanom osvojila Kup Rusije te će se ekipi pridružiti u Bugarskoj.

Reprezentativke je otpratio i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković koji se osvrnuo na nedavno dobiveno domaćinstvo Europskog prvenstva za žene 2021:

- Puno igrača ima sjajnu karijeru ali ne dobiju priliku igrati veliki turnir pred svojom publikom. Mi smo ovim divnim curama to omogućili i bit ćemo uz Bugarsku, Rumunjsku i Srbiju jedan od domaćina Europskog prvenstva 2021. Uvjeti koje smo morali ispuniti bili su vrlo rigorozni ali naša reprezentacija to zaslužuje. U Hrvatskoj će igrati, uz nas, još pet reprezentacija. Važno nam je da vrhunsku odbojku dovedemo u Hrvatsku i počnemo pobjeđivati pred našom publikom. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener