Obavijesti

Sport

Komentari 252

Katarani pokazali svoje mane: Prvi domaćini koji su izgubili na otvaranju Svjetskog prvenstva

Katarani pokazali svoje mane: Prvi domaćini koji su izgubili na otvaranju Svjetskog prvenstva
9

Reprezentativci Ekvadora pobjedom su otvorili Svjetsko prvenstvo. U prvom kolu skupine A, ujedno i utakmici otvorenja, Ekvadorci su pobijedili Katar 2-0. Oba gola zabio je sjajni Enner Valencia

Po prvi put u povijesti se dogodilo da je domaćin prvenstva izgubio utakmicu na otvaranju, a prvo ime Ekvadora bio je Enner Valencia koji je postigao oba gola za pobjednički sastav. U 16. minuti je pogodio s bijele točke, a u 31. lijepo glavom za 2-0.

Već u trećoj minuti susreta Ekvador je poveo pogotkom Valencije nakon što je nekoliko puta grdno pogriješio katarski vratar Al Sheeb, a cijela domaća obrana djelovala konfuzno. No, nakon određenog vremena i provjere VAR-a pogodak je poništen zbog zaleđa.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Ecuador

Vrlo brzo je bila primjetna prilična razlika u kvaliteti Katra i Ekvadora pa je tako južno-američka reprezentacija napadala u valovima, a Katar je posebnu boljku pokazivao u igri nakon prekida, ali i u bilo kojem drugom segmentu igre. I nije dugo trebalo Ekvadoru za novo vodstvo. Katarski vratar je srušio Valenciju u svom šesnaestercu, a isti igrač je mirno izveo jedanaesterac za 1-0 svoje reprezentacije.

Ništa Katar nije mogao, a povećanje vodstva dogodilo se u 31. minuti. Angelo Preciado je ubacio, a sjajno je loptu glavom zahvatio Valencia i zabio svoj drugi gol za 2-0 Ekvadora.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Ecuador

Domaća reprezentacija imala je samo jednu pravu šansu u prvom dijelu, a u smiraju prvih 45 minuta Almoez Ali je loše reagirao u skoku te nije ugrozio suparnička vrata.

U nastavku ogleda Ekvador je držao loptu, kontrolirao ritam i imao prvu pravu šansu, ali je u 55. minuti udarac Ibarre lako zaustavio Al Sheeb.

U posljednjih dvadesetak minuta Ekvador je dodatno spustio gas, ali ni to Katar nije iskoristio za nešto konkretno. U 75. je iz dalje pokušao Akram Afif, ali je bio daleko od pogođenog cilja. Zadovoljni s dva gola prednosti Ekvadorci su kroz cijelo drugo poluvrijeme igrali u mnogo laganijem ritmu, nisu stiskali ne bi li postigli i treći pogodak, dok je domaćin najbolju šansu čekao sve do 86. minute.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Ecuador

Tada je Muntari vrlo dobro pucao s ruba šesnaesterca, ali mreža Ekvadora se nije zatresla te je sve završeno pobjedom Južnoamerikanaca od 2-0.

U ovoj će skupini A u ponedjeljak, s početkom u 17 sati, utakmicu 1. kola odigrati Nizozemska i Senegal. U 2. kolu domaćin Katar igra protiv Senegala, a Ekvador protiv Nizozemske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u nogometu, skupina A, prvo kolo 17:00 , Stadion Al Bayt, Katar
Katar
0 : 2
Ekvador
Valencia 16' (11m), 32'
Sortiranje događaja
90+5'

I to je kraj utakmice. Poprilično neatraktivne, ali pobjedničke za Ekvadorce, koji su i s pola snage slavili protiv Katara. Penal i ubačaj na glavu Ennera Valencije bili su dovoljni za tri boda na otvaranju Mundijala. 

90'

Još dvije promjene u Ekvadoru. Estrada i Caicedo su izašli, a ušli Rodriguez i Franco. Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade. 

86'

Najveća prilika za Katar na utakmici! Dugu loptu iz zadnje linije poslali su Katarani, do nje je došao Muntari, ušao u šesnaesterac i opalio iz prve. Sijevnulo je to preko gola. 

81'

Bez prilika u drugom dijelu, ponajviše jer Ekvadorci ne riskiraju, spustili su ritam i čekaju da vrijeme teče. S druge strane, Katar je nemoćan da uopće zaprijeti. 

79'

Dvostruki strijelac Valencia izašao je iz igre i odmah je zamotao led oko lijevog koljena. Zamijenio ga je Cifuentes. 

Komentari 252