Obavijesti

Sport

Komentari 10

Odlazak Mitrovića jak je udarac za šampionske ambicije Rijeke

Odlazak Mitrovića jak je udarac za šampionske ambicije Rijeke
3

JE LI BILO NEOPHODNO? Usred povijesne utrke protiv Dinama, Rijeka je na 'pola puta' ostala bez najvažnije obrambene karike. Reprezentativac Mitrović prodan je u Bešiktaš. Nije li se moglo čekati ljeto?

VIDEO

Najvažnija karika defenzive Matjaža Keka danas je ispala iz lanca. Matej Mitrović (23) potpisuje za turskog prvaka Bešiktaš i Rijeka bi trebala inkasirati oko 4 milijuna eura.

- Mi živimo od prodaje igrača, drugih prihoda nemamo. Iskreno se nadam da neće biti puno prodaje igrača, ali ako bude nemoralnih ponuda, zašto ti igrači ne bi otišli? Mi nemamo druge izvore novca, praktički ništa ne dobivamo od TV prava, pa ni od kladionica. Tako da nam je ovo jedini način za zaradu. Dobro se predstaviti, još bolje igrati, a onda prodavati igrače. Ja bih volio da navijači u klubovima ostanu po 3-4 godine, ali takve su stvari u Hrvatskoj praktički nemoguće - rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković 21. prosinca.

Nemoralna ponuda očigledno je stigla. Sjajan posao na prvi pogled, pogotovo kad znamo da su Požežanina doveli za 150 tisuća eura iz vinkovačke Cibalije 2013. godine.

Rijeka, koja trenutno vodi u HNL-u ispred Dinama uz šest bodova prednosti, napravila je u najavi korak unazad. Neporažena momčad koja je primila tek osam golova u 20 utakmica pustila je važnu kariku usred povijesne borbe za naslov prvaka.

Nema sumnje kako će se Dinamo pojačati i rekuperirati do proljeća, pa se postavlja pitanje je li prodaja novopečenog reprezentativca Mitrovića doista bila neophodna?

Matej je ove jeseni bio maksimalan u dresu Rijeke. Svih 1800 minuta kroz 20 kola su iza njega. Nakon što ode u Istanbul, Keku ostaju glavobolje - treba ponovno oformiti čelični zid ispred Prskala, odnosno pronaći barem donekle kvalitetnu zamjenu.

Mitrović je prerastao HNL i gotovih igrača u našoj ligi poput njega baš i nema previše, stoga je ovo snažan udarac za Riječane. Sam igrač vjerojatno bi i ostao još šest mjeseci pomoći klubu u utrci protiv 'modrih', to je sportski i sasvim logično, pa kad bi se sve savršeno razvilo po Rijeku u proljeće, možda bi i sama (očito neophodna) prodaja igrača bila bogatija.

Ipak, čelnici kluba odlučili su igrati na sigurno, uzeti ponuđeno od Turaka i znatno oslabiti najčvršći dio momčadi koja ove jeseni suvereno vlada Hrvatskom.

U Italiji se kunu u onu da se obranom osvajaju naslovi. Potvrde toga stižu na Apeninima iz godine u godinu, a jesen u HNL-u također je otkrila kako tu ima istine.

Osam primljenih golova Rijeke zasluga su cijele kvalitetno posložene momčadi koja u svakoj liniji ima pravog lidera. Matej Mitrović bio je zadužen za obrambeni dio, a od proljeća ga u bijelom dresu neće više biti.

Što nam sve to otkriva prodaja važnog stopera o proljetnim ambicijama Rijeke?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom