Obavijesti

Sport

Komentari 179

Odluka za četiri dana: Vatreni će Rusiju loviti na Maksimiru?!

Odluka za četiri dana: Vatreni će Rusiju loviti na Maksimiru?!
1

MAKSIMIR JE SRETAN Hrvatska nogometna reprezentacija je uvijek u dodatnim kvalifikacijama bila domaćin na Dinamovu stadionu i uvijek je prošla dalje

VIDEO

Izvršni odbor trebao je biti danas, ali smo ga odgodili za ponedjeljak. Neki članovi imaju poslovnih obveza, rekao nam je jučer izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i dodao kako će odbor zasjedati za četiri dana, u ponedjeljak.

Dvije najvažnije teme na toj sjednici bit će potvrda Zlatka Dalića kao hrvatskog izbornika i određivanje grada domaćina utakmice dodatnih kvalifikacija.

Kandidati su naši najveći gradovi, ali realno u startu su dva grada otpala. Vjerojatno će se birati između Zagreba i Rijeke, Maksimira i Rujevice, a tu ipak puno veće šanse ima zagrebački stadion.

 

Teško da će čelnici HNS-a odlučiti da reprezentacija igra u Splitu jer tamo realno strahuju od nereda. Još nije riješen niti “slučaj svastika” i strahuje se od nove diverzije na poljudskoj ljepotici.

Split otpada u startu, kao i Osijek. Gradski vrt je trebao ugostiti utakmicu protiv Finske, ali je ona prebačena u Rijeku jer je travnjak u Slavoniji loš. Kad nije mogla Finska, teško da će se onda u Osijeku igrati utakmica dodatnih kvalifikacija.

Rujevica je reprezentaciju ugostila prošlog petka. Travnjak je doista bio savršen, ali atmosfera baš i nije. Osim toga stadion jedva prima više od 8000 gledatelja, a interes će za utakmicu “kockastih” u studenom ipak biti puno veći. Istina, Maksimir je bio poplavljen protiv Kosova, ali taj dan je doista pala velika količina kiše.

To se baš često i ne viđa. Puno puta je maksimirski travnjak izdržao, taj put nije, ali to je doista bio opći potop tog poslijepodneva u našem glavnom gradu. Maksimir je zbog toga ipak prvi favorit. Tamo bi se na ovoj utakmici moglo skupiti 20.000 gledatelja.

Uostalom, Maksimir je dosad uvijek u utakmicama dodatnih kvalifikacija ugostio našu reprezentaciju i, što je još važnije, uvijek nam je bio sretan.

Tamo smo izborili odlazak i na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, kad smo pobijedili Island. U HNS-u, naravno, još nitko nije htio potvrditi informaciju da se igra u Maksimiru, ali sve govori da će stadion Dinama biti njihov izbor. Ipak je tamo reprezentacija igrala najviše puta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener