Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Odmorila sam se na Maldivima i sada napadam svjetski vrh'

'Odmorila sam se na Maldivima i sada napadam svjetski vrh'
2

Treba mi još malo vremena i sreće, da je 5-6 mečeva otišlo na moju stranu, bila bih Top 10. Nije to velika razlika u bodovima i razini, rekla je Donna Vekić ususret sljedećoj sezoni

VIDEO

Donna Vekić nije skidala osmijeh s lica. Čak ni kada je odmah na početku druženja s medijima u Esplanadi izgubila bitku s ipak previsokim štiklama, koje je zamijenila - čizmama. Ipak su bile nešto ekonomičnije u jednosatnom odgovaranju na pitanja priličnog novinarskog reda.

Pokretanje videa...

00:14

Iza Osječanke najbolja je sezona u karijeri iako nije osvojila titulu, ali dva finala u St. Peterburgu i Nottinghamu pa prvo Grand Slam četvrtfinale na US Openu te posljedično i ulazak u Top 20 sasvim su dovoljan razlog za odlično raspoloženje. Uostalom, zar može biti nakon punjenja baterija na Maldivima?

U novu će godinu Donna ući s 19. mjesta WTA ljestvice. Mogla je i više da nije bilo teških poraza, ne u rezultatskom smislu, poput onog od Garcije u finalu Nottinghama pa od Riske u prvom kolu Wimbledona ili ranije od Osake u Stuttgartu, a onda i od Benčić u četvrtfinalu US Opena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To mi je bio najdraži trenutak u sezoni, a najteži taj poraz od Riske. Imala sam velika očekivanja od Wimbledona, čak sam dan prije ždrijeba imala noćnu moru da ću igrati s Riske i tako je bilo. Taj me poraz pogodio, ali vratit ću joj sljedeći put - započela je naša Slavonka.

Njezin je uspon prema teniskom vrhu krenuo s uspostavom suradnje s Torbenom Beltzom, Nijemcem koji je Angelique Kerber doveo do broja jedan. Sada su prošle dvije pune godine njihovog rada, u ovoj su plodovi opipljiviji, pa je Beltz među kandidatima za najboljeg trenera godine.

- Imam definitivno dobar tim ljudi, imamo istu viziju kako moj put treba izgledati i dobro se slažemo. Jako sam sretna zbog Torbena i ponosna jer ostala dva trenera uzela su Grand Slam (Craig Tyzzer - Ash Barty i Sylvain Bruneau - Bianca Andreescu) i lijepo je biti u tom okruženju. Stoga me ta nominacija nije iznenadila jer su nas svi hvalili tijekom godine i pričali pozitivno o nama. Slažemo se odlično i van terena, čak i kad imam privatne probleme, trener je tu za mene. Usmjerio je moj rad u boljem pravcu i zato mu više vjerujem. Npr., kad nismo oko nekih situacija imali isto mišljenje, vjerovala sam njemu.

I dok "starci" na ATP Touru Federer, Nadal i Đoković mladoj gardi ostavljaju mrvice, na WTA Touru mlade su odavno preuzele tron. Krenula je Ostapenko prije dvije godine, lani Osaka, sada Barty i Andreescu.

- Bianca je odigrala odlično Indian Wells, Toronto i US Open, ali ne znam hoće li izdržati bez ozljeda, već ih i sad ima puno. Serena? Iskreno, ona ne može već dugo.

Što Donni nedostaje za još veći iskorak?

- Ništa posebno, a opet sve pomalo. Treba mi još malo vremena i sreće, da je 5-6 mečeva otišlo na moju stranu, bila bih Top 10. Nije to velika razlika u bodovima i razini. Svatko ima svoj put, svoje načine kako doći do toga, ja napredujem iz godine u godinu. Ove sam fizički dosta napredovala zahvaljujući radu sa Zlatom Novkovićem.

Već godinama čekamo da Fed Cup reprezentacija napreduje iz one "ne znamo joj ni ime" skupine. S dvije tenisačice u Top 20 (Martić je 15.) krajnje je vrijeme.

- Promijenio se sustav natjecanja, ali sljedeće godine i dalje smo u istom rangu iz kojeg je teško izaći. Dala sam 300 posto ove godine i moramo igrati zajedno ako mislimo naprijed. 

Biste li željeli i dalje s Ivom Majoli na klupi?

- Da.

Donna, pretpostavljamo, svakako planira i u Tokio?

- Sljedeća je godina i olimpijska i to me veseli, sad sam se kvalificirala za OI, to mi je bio veliki cilj i želja.

A za sljedeću godinu?

- Top 10. Mislim da to nije neki "vau" cilj i da je realan. Imala sam nekoliko Top 10 pobjeda ove godine, to nije slučajno. Sve iz Top 30 tu smo negdje.

Brisbane International
  • Cure su došle

Za razliku od tenisačica, za tenisače je ova godina bila - tmurna. Da ne upotrijebimo neku težu riječ. I sada su obje tenisačice - ispred tenisača. Tko bi rekao...

- Jako sam ponosna na to i mislim da bismo svi trebali biti još više i to naglašavati. Dečki su godinama u vrhu, a sad smo mi cure došle.

Jedna opet dolazi. Govorimo o Ani Konjuh.

- Da, vraća se, ovo je stvarno katastrofa što joj se događa i nadam se da će ostati na Touru kada se vrati.

  • Četiri tjedna priprema

- S pripremama krećem već za vikend, dobro sam se odmorila, svježa sam. Čeka me nekoliko tjedana rada, pa blagdani s obitelji i onda letim za Australiju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka