Sport

Komentari 90

VIDEO Kek: Navijači Hajduka, doći će bolja vremena. To me ne zanima, mislim samo o Sloveniji

VIDEO Kek: Navijači Hajduka, doći će bolja vremena. To me ne zanima, mislim samo o Sloveniji

Moj karakter ne bi mi dozvoljavao da miješam kruške i jabuke, rekao je slovenski izbornik na predstavljanju novog popisa za završnicu kvalifikacija u vrijeme dok se nagađa o njegovom preuzimanju Hajduka

Glavno pitanje za Matjaža Keka (60) na predstavljanju novoga reprezentativnog popisa za utakmice protiv Slovačke i Cipra bilo je kako gleda na mogućnost preuzimanja Hajdukove klupe.

Šveđanin Jens Gustafsson dobio je otkaz jutro nakon poraza od Slaven Belupa u Koprivnici, a Matjaž Kek spominjao se kao želja navijačkog puka. Uostalom, kao i u posljednjih nekoliko navrata otkad je napustio Rijeku.

POGLEDAJTE VIDEO: Strategija Hajduka do 2027.

Koliko vas remete priče o preuzimanju Hajduka uoči reprezentativne akcije, upitao je slovenski novinar Matjaža.

- Mislio sam da ćemo o tome malo raspravljati na kraju presice, a ne na početku. Kako god, uvijek su prisutne medijske spekulacije. Više puta sam govorio da mene to previše ne dira, to je dio mog života, mog poziva. Moj karakter ne bi mi dozvoljavao da miješam kruške i jabuke. Sad mi je sva koncentracija na popisu reprezentacije, na igračima, na razgovorima s ljudima u savezu i iduće dvije utakmice. Sve ostalo bilo bi nekorektno - rekao je Matjaž Kek.

On ima načelni dogovor sa slovenskim savezom da vodi reprezentaciju i u idućem ciklusu za Euro 2024. iako se nije plasirao u Katar.

- Imam važeći ugovor koji istječe krajem ovog ciklusa, a pregovori sa slovenskim savezom su zaključeni. Ne dopuštam nikakve spekulacije oko toga da se odlučujem za jedno ili drugo. Kako bi to izgledalo da ja kao slovenski izbornik, bez obzira na to što nismo uspjeli u ovim kvalifikacijama, nismo se plasirali na veliko natjecanje, ulazim u neke medijske ili bilo kakve druge spekulacije. Ja sad razmišljam o ovom popisu i pripremi utakmice za iduće dvije utakmice i gledam prema idućem ciklusu. Sve ostalo sad me ne zanima. Mislim da sam bio dovoljno jasan - rekao je Kek.

Bez obzira na želje Hajdukovih navijača, dobacio je novinar.

- Doći će bolja vremena, siguran sam u to. Pa i nama u Sloveniji - nasmijao se Kek i zaključio tu temu.

POGLEDAJTE VIDEO OD 10:43

Inače, Kek je od igrača iz HNL-a pozvao samo Adama Gnezdu Čerina iz Rijeke, ne i Osijekova Marija Jurčevića i Hajdukova Jana Mlakara, koji su bili u kadru u rujnu, a propustili i listopadsko okupljanje.

Najčitaniji članci