Obavijesti

Sport

Komentari 332

Đoković izletio iz Wimbledona! Querrey šokirao prvog nositelja

Đoković izletio iz Wimbledona! Querrey šokirao prvog nositelja
10

Sam Querrey izbacio je prvog nositelja Novaka Đokovića u trećem kolu Wimbledona! Američki tenisač i 41. igrač svijeta slavio je 7-6, 6-1, 3-6, 7-6 za najveću pobjedu karijere...

VIDEO

Sam Querrey izbacio je prvog nositelja Novaka Đokovića u trećem kolu Wimbledon! Querrey je slavio 7-6, 6-1, 3-6, 7-6 za najveću pobjedu u svojoj karijeri u meču koji je u dva dana kiša prekidala u četiri navrata.

Američki tenisač i 41. igrač svijeta priredio je pravu senzaciju u Wimbledonu, a prijed ovog meča izgubio je osam puta od Đokovića uz tek jednu pobjedu, u Parizu 2012. 

Ovo je tek drugi put od 1968. da je prvi nositelj Wimbledona ispao u trećem kolu.

Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club

Kiša, kiša, kiša pa opet malo kiše...

Querrey i Đoković počeli su meč u petak. Amerikanac je osvojio prvi set u tie-breaku, a u drugom je pomeo najboljeg tenisača svijeta. Novaka je tada spasila kiša i igrači više nisu izlazili na teren u All England Clubu.

Nastavak je uslijedio u subotu. Činilo se kako je prekid dobro došao Đokoviću jer je Srbin poveo 4-0 u trećem setu. No opet se umiješala kiša. Prekid je trajao dva sata nakon čega je Đoković dovršio posao i osvojio treći set sa 6-3.

U četvrtom setu kod 1-1 opet kiša. Ovoga puta prekid je trajao tek nekoliko minuta. U dramatičnom četvrtom setu Querrey je kod 4-4 izgubio svoj servis, ali odmah je uzvratio Novaku, odservirao je za 6-5 i opet je meč prekinut zbog kiše.

Đoković je u trenutku prekida nervozno gestikulirao prema svom timu od kojeg je tražio da mu se što prije pridruži u svlačionici. Nakon četvrtog povratka na teren, Novak je servisom izborio ostanak u meču i tie-break je odlučivao.

Amerikanac nije dobro krenuo, ali promašaji Đokovića vratili su ga u život. Querrey je do najveće pobjede u karijeri došao nakon Novakove pogreške na forehandu.

Đoković: Neću igrati Davis Cup

Čestitke Samu, odigrao je fantastično. Servirao je sjajno kao što to i obično radi. Jednostavno je bio bolji, nadigrao me. Nisam baš sto posto spreman, ali ne bih sad o tome, rekao je Novak Đoković nakon poraza od Querreya i dodao:

- Neću igrati Davis Cup protiv Velike Britanije. Vrijeme je da se malo odmorim i maknem od tenisa.

- Znao sam da neće biti lako doći ovdje kao aktualni pobjednik sva četiri Grand Slama i motivirati se. No ovo je Wimbledon i uvijek pronađeš način za motivaciju i daš sve od sebe. Očito ove godine to nije bilo dovoljno - rekao je Đoković.

"Ma ne znam ni tko mi je sljedeći protivnik"

Đokoviću je ovo bio prvi poraz na Grand Slamu nakon finala Roland Garrosa lani.

Novak je ove godine osvojio Australian Open i Roland Garros, a u Wimbledonu je išao po treći Grand Slam sezone, ali zaustavio ga je sjajni Amerikanac.

- Ovo je nevjerojatno, napraviti ovo protiv Đokovića i još u Wimbledonu - oduševljen je bio Querrey nakon meča.

- Presretan sam. Igrao sam dobro na break lopte i to je bio ključ. Malo me uzdrmao onaj njegov početak od 4-0, ali kiša je ovaj put mene spasila. Idem meč po meč, ne znam ni protiv koga igram sada - dodao je Amerikanac.

Znamo mi, a uskoro će saznati i Querrey.

Igrat će protiv Francuza Nicolasa Mahuta, koji je u trećem kolu u četiri seta bio bolji od sunarodnjaka Pierrea-Huguesa Herberta 7-6, 6-4, 3-6, 6-3.

"Više mentalni, nego fizički poraz"

Tim Henman, četverostruki polufinalist Wimbledona, prokomentirao je poraz Novaka Đokovića u trećem kolu.

- Ovo će otvoriti dosta pitanja o Đokoviću. Mislim da je poraz više mentalni, nego fizički. Novak je često gledao prema svom timu u boxu, bizarni nastup - rekao je Tim Henman.

Federer: Malo smo se zanijeli, ipak nije nepobjediv

Uvijek sam govorio da je prva nedjelja teška. Igrao sam protiv Querreya prošle godine u Wimbledonu. Vidjeli smo i Novakovu borbu lani protiv Kevina Andersona, rekao je Roger Federer i dodao:

- Malo smo se zanijeli, mislimo smo da je Novak nepobjediv. Ma nitko nije nepobjediv, jasno da ga se može dobiti. Nitko ne može dobiti 200 mečeva zaredom. Mora nekad izgubiti - komentirao je Federer uoči nastavka meča Querreya i Đokovića, dok je Amerikanac imao 2-0 u setovima.

Ulaznice za nedjelju planule u 27 minuta

Nedjelja je uvijek bila tradicionalni dan za odmor nakon prvog tjedna u Wimbledonu, ali zbog kiše koja je poremetila planove, prvi put nakon 12 godina organizatori su bili prisiljeni postaviti mečeve i na taj dan.

Teniski fanovi to su dočekali s oduševljenjem. Iz All England Cluba objavili su da su ulaznice za nedjeljne mečeve rasprodane u 27 minuta, a ovo će biti tek treći put u 130 godina da se igra u nedjelju.

Wimbledon, 3. kolo:

Sam Querrey (SAD/28) - Novak Đoković (SRB/1) 7-6 (6), 6-1, 3-6, 7-6 (5)
Nicolas Mahut (FRA) - Pierre-Hugues Herbert (FRA) 7-6 (5), 6-4, 3-6, 6-3
Steve Johnson (SAD) - Grigor Dimitrov (BUG) 6-7 (6), 7-6 (3), 6-4, 6-2
Marin Čilić (Hrv/9) - Lukáš Lacko (Slk) 6-3, 6-3, 6-4
Kei Nishikori (Jap/5) - Andrej Kuznjecov (RUS) 7-5, 6-3, 7-5
Andy Murray (VB/2) - John Millman (AUS) 6-3, 7-5, 6-2

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 332
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'